Genomineerden Sportgala bekend

9-2-2012 door: Redactie
Vrijdagavond 2 maart om 20.00 uur vindt in 't Gasthoes het Sportgala Horst aan de Maas plaats. Dit is het eerste Sportgala dat in de nieuwe gemeente gehouden wordt. Tijdens de feestelijke avond zijn er awards voor sporter, sportploeg en sporttalent van het jaar.

De schijnwerpers staan tijdens het gala op sporters uit alle hoeken van Horst aan de Maas. De genomineerden zijn actief in verschillende sporten en hebben een bijzondere prestatie geleverd in hun tak van sport.

In de categorie sporter van het jaar zijn Mandy Cornelissen uit Horst, Joey Hanssen uit Horst en Aniek Poels uit Swolgen genomineerd. Mandy (21) is dressuuramazone en eindigde vorig jaar tijdens de Grote Prijs van Mierlo bij vier van de vijf starts op het podium. Joey Hanssen (20) werd wereldkampioen karten in de Kz2-klasse. De Swolgense Aniek Poels (25) is springamazone en behaalde een 8e en 9e plaats tijdens de Grand Prix CSI3 in Zwitserland en de Grand Prix CSI2 in Zwolle.

Voor de titel sportploeg van het jaar zijn de jongens B van volleybalvereniging Hovoc uit Horst, voetbalteam SVEB 1 uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst en het eerste elftal van voetbalvereniging Wittenhorst genomineerd. De jongens van Hovoc werden kampioen in de regio Zuid-Oost van de Nevobo. SVEB 1 promoveerde naar de 3e klasse. Wittenhorst 1 promoveerde naar de 2e klasse en won in het najaar ook al de eerste periodetitel.

De nominaties voor Sporttalent zijn voor tennisser Floris Broers uit Grubbenvorst, springruiter Teun Vestjens uit Sevenum en motorracer Koen Zeelen uit Melderslo. Floris is 16 en behaalde een derde plaats bij de Nationale Masters en het NOJK. Springruiter Teun Vestjens (15) werd eerste tijdens de KNHS/ Hartog Lucerne Trophy. Koen (17) werd eerste tijdens de Duitse Yamahacup EK Superstock 600. Hij is daarnaast opgenomen in het KNMV talenten selectieteam.

Op de website van de gemeente kunnen gratis entreekaarten worden besteld.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie