Geen tijdelijke verhuizing winkels Kloosterhof

19-2-2015 door: Redactie
Tijdens de verbouwing van winkelcomplex het Kloosterhof in Horst kunnen de winkels op hun plek blijven. Dat stelt directeur Marc Janssen van vastgoedontwikkelaar Suyderland. In de oorspronkelijke plannen zou het hele pand tegen de vlakte gaan en moesten de winkels tijdelijk verhuizen.
maskTop
Geen tijdelijke verhuizing winkels Kloosterhof
maskBottom

Aanvankelijk zou Kloosterhof in Horst compleet gesloopt worden om ruimte te maken voor nieuwbouw, waardoor supermarkt Jan Linders tijdelijk naar de Mèrthal zou moeten verhuizen. Andere huurders moesten in tijdelijke winkelruimtes ondergebracht worden. Dit plan is echter van de baan, omdat er wegens beperkte leegstand in het centrum van Horst geen ruimte voor de huurders is. “Alle winkels blijven nu gehandhaafd. Dat kan ik met zekerheid zeggen”, vertelt Janssen. Volgens hem wordt nog aan het plan voor de ingrijpende verbouwing van het Kloosterhof gewerkt, omdat alle bestaande winkels nu tijdens de vernieuwing in het complex blijven.

“Er is uiteindelijk niet heel veel in eerdere ontwerpen gewijzigd, maar we moesten wel creatiever gaan denken. We zijn nu bij het finetunen beland”, aldus Janssen. De werkzaamheden aan het Kloosterhof zijn al enkele malen uitgesteld. Eerdere plannen voor appartementen boven de winkels werden al geschrapt. Suyderland verwacht over een paar maanden meer duidelijkheid te hebben over de verbouwing van het complex.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie