Gariquette aardbeienparfait

6-8-2014 door: Redactie
Deze zomer stelt Joke van Het Aardbeienland in Horst speciaal voor de lezers van HALLO Horst aan de Maas een recept samen met aardbeien en andere lekkere producten. Met een paar tips maakt u zelf de lekkerste zomerse gerechten.
maskTop
Gariquette aardbeienparfait
maskBottom

Ingrediënten:
· 350 gram verse gariquette aardbeien
· het sap en de schil van 1 sinaasappel
· 125 gram suiker
· 1 liter slagroom
· 3 likeurglaasjes (6 cl) sinaasappellikeur of kersenbrandewijn
· Garnering gariquette aardbeien, kiwi en pepermuntblaadjes

Bereidingswijze:
• Snij de aardbeien in stukjes;

• verhit de vruchten in een kleine pan met het sinaasappelschil en 50 gram suiker en laat dit circa 3 minuten sudderen;

• pureer de aardbeien met de mixer of druk ze door een zeef;

• zet de aardbeienpuree in de koelkast;

• klop de slagroom en de resterende suiker en meng slagroomversteviger erdoor. Klop daarna de slagroom stijf;

• roer de koude aardbeienpuree en de likeur door de slagroom;

• leg in een rechthoekige vorm bakpapier en doe hier de parfait in;

• zet de parfait een nacht in de diepvries;

• snijd de parfait in plakken, verdeel deze op vier borden en laat dit voor het opdienen een beetje ontdooien. Garneer de parfait met gehalveerde aardbeien, schijfjes kiwi en pepermuntblaadjes. De Gariquette parfait ziet er mooi uit met aardbeienpuree die met dunne reepjes sinaasappelschil wordt versierd.

Geniet van dit heerlijke nagerecht!

Joke

Disclaimer | Copyright© 2017 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie