Zomerse sferen op Funpop in Horst

27-5-2018 door: Redactie
Funpop, het openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, vond plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei op het evenemententerrein in Horst. Zo’n 750 vrijwilligers zorgden ervoor dat de bezoekers ‘de dag van hun leven hadden’.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Bij binnenkomst staan de eerste vrijwilligers al klaar om de mensen te begroeten en kaartjes te scannen. Eenmaal binnen is er van alles te doen voor de bezoekers. Zo kan je verschillende spellen spelen of je laten schminken. Wie zijn groepje is kwijtgeraakt, kan terecht bij een speciale tent voor ‘verloren schaapjes’. Daar helpen onder anderen vrijwilligers Susanne Cuijpers en Mien Janssen-Joosten hen weer op weg. “Vandaag zijn we bijna twee uur bezig geweest een groep terug te vinden van één van de bezoekers. Uiteindelijk hebben we een oproep moeten plaatsen op de grote schermen. Dit is heel sneu, maar gelukkig komt het altijd goed,” vertelt Susanne.

De twee dames zijn docenten op Gilde Opleidingen Venray, bij de opleiding verpleegkundige. Elk jaar nemen ze hun studenten mee om vrijwilligerswerk te doen op het festival. “Op deze manier komen de leerlingen op een leuke manier in contact met mensen met een beperking,” zegt Mien. Zelf genieten ze ook van het meehelpen op Funpop. “We vinden het zo leuk om te doen. Je zorgt er gewoon voor dat deze mensen de dag van hun leven hebben,” vertelt Susanne.

Op het festival wordt er goed voor de bezoekers gezorgd. Zo lopen er ook vrijwilligers rond met waterzakken op de rug. Dit zijn waterzakken van WML (Watermaatschappij Limburg). Op deze manier wordt er gezorgd dat iedereen genoeg water drinkt. Vrijwilliger Erwin Koppes heeft deze taak gekregen en ook hij doet het met heel veel plezier. “Het is soms wat zwaarder werk, maar je zorgt wel voor een lach op het gezicht van de bezoekers,” Medevrijwilliger Jeroen Gerrits is het hier helemaal mee eens. Zelf is hij door zijn familie bij Funpop uitgekomen. “Mijn vader heeft ooit het festival samen met enkele anderen opgericht. Ik kom dus al mijn hele leven op het festival. Sinds een aantal jaar doe ik mee als vrijwilliger.” Minpunten zijn er niet voor de vrijwilligers te bedenken aan meehelpen op het festival. “Alleen is het jammer als het weer wat minder is, zoals op de zondag. Maar ook dan gaan we gewoon door met feesten,” vertelt Erwin. En feesten gebeurt er zeker. De winnaar van de Funfactor, de talentenjacht van Funpop, zegt zelfs vol trots door de microfoon “Jullie zijn het beste publiek en dat zal altijd zo blijven.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie