Floriade koi veiling in Sevenum

29-10-2012 door: Redactie
Dierencentrum Sevenum is op zondag 28 oktober voor de Floriade koi veiling helemaal omgedoopt tot veilinghal. Vele koi-liefhebbers hebben zich langs de kant verzameld om de koi, die op de Floriade hebben rond gezwommen, te kopen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Even een bordje halen en dan bieden maar. Van links naar rechts heeft iedereen zich opgesteld om alle koi goed te kunnen zien. In een brede baan komen alle koi in zakken voorbij, terwijl een enthousiaste veilingmeester de eigenschappen van de vissen presenteert.

Toën Feyen (45) uit Tegelen is namens de Holland Koi Show aanwezig op de veiling. “We verkopen vandaag ongeveer 75 koi, grote en kleine”, vertelt hij. “We willen onze kosten van de Floriade eruit halen, maar de winst die we vandaag maken is voor Kika”, legt hij uit. “De bijzonderste koi die vandaag geveild gaat worden is het Floriaatje”, lacht hij. “Van die koi weten we zeker dat hij op de Floriade geboren is.”

Jannie (47) en Mickey (20) Juwett uit Grubbenvorst zitten samen naast de brede baan om de vissen een voor een voorbij te zien komen. “M’n vader gaat over het budget en ik bied”, legt Mickey uit. “Het is vooral de tekening op de koi die ik zo mooi vindt”, vertelt Mickey. “Het is een echte vis met uitstraling”, gaat zijn vader verder. “Koi kosten veel tijd, maar dan heb je ook wat”, lacht Jannie. 

Een eindje verder op staat Marthe de Pee (42) uit Harskamp. “Ik heb ongeveer vijf koi gezien die ik wil hebben”, zegt hij. “Twee die ik echt mooi vind en drie de ik ook wel aardig vind”, gaat hij verder. Thuis heeft hij ongeveer twintig koi in zijn vijver zwemmen. “Als je na een dag werken thuis komt, geven deze vissen je rust. ’s Zomers ga je aan de rand van de vijver zitten en zie je de koi sierlijk in de vijver rond zwemmen. Je hoort het water kletteren en pakt een handje voer mee. Zodra de vissen beweging opmerken, komen ze naar je toe en kun je ze voeren. Dat is een heerlijk rustgevend gevoel.”

Terwijl de vele koi voorbij zijn gekomen en geveild zijn, gaan de eerste trotse eigenaren met hun nieuwe aanwinst naar huis. Het doel van de middag was om de Floriade koi een nieuw huis te geven en dat is gelukt. Verschillende liefhebbers zijn blij gemaakt met een nieuwe koi, een bijzondere in zijn soort, namelijk een van de Holland Koi Show op de Floriade.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie