'Voor mij is het echt een succesverhaal'

29-3-2018 door: Redactie
Businessclub Wittenhorst en gemeente Horst aan de Maas startten vorig jaar in samenwerking met voetbalclub RKsv Wittenhorst uit Horst het project Fit naar Werk. Het pilotproject is volgens de initiatiefnemers succesvol verlopen, waardoor volgende week wordt gestart met een tweede traject.
maskTop
'Voor mij is het echt een succesverhaal'
maskBottom

Met Fit naar Werk worden mensen uit een uitkeringssituatie geholpen weer aan een baan te komen. Acht weken lang, vier ochtenden in de week, krijgen zij hulp bij het solliciteren, bezoeken bedrijven en lopen stages. Doel is om uiteindelijk in een passende functie weer aan de slag te gaan. Een van de deelnemers aan het eerste traject is Elly Theijbers uit Horst. En met succes: ze heeft nu een baan bij cateringbedrijf Opscheppers in Horst. “Ik werkte eerst in de schoonmaak, maar dat werd op een gegeven moment te zwaar voor me”, vertelt Elly. “Er wordt veel druk op je gelegd om in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te doen. Dat kon ik onder andere lichamelijk niet meer aan.” Elly belandde in de WW en merkte dat het op haar leeftijd, ze is 54, erg lastig is om weer aan de slag te kunnen gaan. “Ik werd ook heel onzeker over welk werk ik nog wel zou kunnen.” Elly zat twee jaar in de WW toen ze via de gemeente bij Fit naar Werk terechtkwam. “Daar werd meteen duidelijk dat ik nog wel iets kan.”

Theijbers kwam terecht bij de broers Jules en Roel Francken, die een cateringbedrijf runnen in Horst. “We kenden het project door de Businessclub Wittenhorst, waar wij ook lid van zijn”, vertelt Jules. “We hebben een aantal gesprekken gehad met Hay Emonts (projectleider, red.) die ons aan Elly voorstelde. Zij kwam precies op het goede moment voor ons. We waren namelijk op zoek naar iemand die ons kon helpen met afwassen en wat licht schoonmaakwerk.” “En ik ken Jules nog van vroeger, dus wist ik ook waar ik terechtkwam”, lacht Elly. Na een proefperiode werkt ze nu gemiddeld tien tot twaalf uur per week. Ze is erg positief over hoe het project voor haar verlopen is. “Het heeft me weer een doel in het leven gegeven. Ik heb zelfvertrouwen gekregen, een plek om heen te gaan. Voor mij is het echt een succesverhaal.” Ook Jules en zijn broer Roel zijn erg te spreken over Fit naar Werk. Roel: “We vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij en mensen een kans te geven. We hopen dat meer bedrijven zich hier in de toekomst bij aansluiten.” “Het unieke aan Fit naar Werk is dat we een concrete verbinding leggen tussen inwoners met een uitkering en het bedrijfsleven”, zegt wethouder Birgit op de Laak van gemeente Horst aan de Maas. “Wittenhorst is via de businessclub écht een schakel naar bedrijven. In de afgelopen periode hebben we gemerkt dat het werkt. We zagen dat bedrijven via deze samenwerking een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, door iets te betekenen voor inwoners die vanwege allerlei omstandigheden niet zo makkelijk aan het werk kunnen. En het mooie is ook nog eens: het levert de deelnemers ook nieuwe sociale contacten op.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie