Fietsen in Horst aan de Maas

9-8-2018 door: Redactie
‘The Dutch have 202 different cities and towns where bikes outnumber cars.’ Zomaar een tweet op 2 augustus om 17.49 uur van ­@modacitylife. Een blik op het kaartje leert ons dat in Horst aan de Maas 50 tot 60 procent van alle reizen van minder dan 7,5 kilometer met de fiets worden gedaan. Beter dan Zuid-Limburg, vergelijkbaar met Venlo en Peel en Maas, maar minder goed dan buurgemeenten als Venray en Deurne. Het kan dus nog beter.

Als PvdA zijn we dan ook blij met de aanleg van het fietspad van station Horst-Sevenum naar America, waar de provincie Limburg en de gemeente Venlo 1,55 miljoen euro voor hebben uitgetrokken. In november 2015 dienden PvdA en Essentie een voorstel in, nu is realisatie dichtbij. Ons doel, met de fiets van Greenport Venlo naar Brainport Eindhoven, is weer een trap dichterbij. Zaak om de komende jaren ook de ontsluitingen van de verschillende bedrijven en terreinen op deze fietsinfrastructuur goed te regelen. We moeten het zo aantrekkelijk mogelijk maken om met de fiets naar school of werk te gaan.

En als we dan met z’n allen op de fiets zitten, dan is het belangrijk om rekening met elkaar te houden. Wielrenners, gewone fietsen, elektrische fietsers en handbikers maken allemaal op andere manieren en snelheden gebruik van deze fiets­infrastructuur. Aansluitend op de gemeentelijke ‘Ik fiets 10’ campagne, verdient de oproep om rekening met elkaar te houden brede steun. Dus pak de fiets, ga gezond en fris naar werk of school en maak met elkaar van Horst aan de Maas de fietsgemeente van Nederland.

Roy Bouten,
PvdA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie