Extra eisen voor Sunpower

29-12-2011 door: Redactie
Dinsdag werd bekend dat de gemeente Horst aan de Maas aanvullende eisen stelt voor het uitbaten van het voormalig klooster in Tienray. Uitzendbureau Sunpower uit Grubbenvorst gaat in het klooster arbeidsmigranten woonruimte bieden. Voor de exploitatievergunning zijn nu enkele aanvullende eisen gesteld.

“De eisen, een uitvloeisel van een overleg tussen de buurt, de dorpsraad en de ondernemer zelf, zijn redelijk”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “De ondernemer heeft ze vanuit zijn eerdere ervaring bij de praktijkschool zelf voorgesteld en we hebben ze in nauw overleg opgesteld. We hebben ze nu vertaald om op terug te kunnen vallen.” Er moet een klachtenregistratie komen waarin duidelijk wordt gezegd hoeveel en welke klachten er binnenkomen over de huisvesting. Ook wordt er 24 uur per dag toezicht gehouden.

“Je moet het eigenlijk zien als een combinatie van begeleiding en toezicht”, zegt de woordvoerder. “Er is altijd iemand daar, als waarborg naar buiten toe, maar ook voor de bewoners om op terug te vallen. Er is leiding.”

De eerste arbeidsmigranten nemen naar alle waarschijnlijkheid in januari hun intrek in het pand. Het hotelgedeelte voor gasten van buitenaf zal in maart zijn deuren openen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie