Een turbulent vak

12-7-2018 door: Redactie
Ik ben vanaf dat ik een klein meisje was altijd bezig geweest met het schrijven van verhalen, het maken van tijdschriften en het volgen van het nieuws. Afgelopen jaar maakte ik de logische keuze om journalistiek te gaan studeren in Tilburg. Ik wilde van mijn hobby mijn beroep maken en me gaan verdiepen in dit vak.

In Tilburg leerde ik radio en televisie maken, tijdschriften inhoud geven, online producties maken en verschillende soorten stukken schrijven. Voor verschillende opdrachten werd ik door heel Nederland, en zelfs Europa gestuurd om de meest interessante en leuke artikelen te schrijven. Ik kwam er achter dat er altijd wel iets te beleven is als je in dit vak werkt. Het was voor mij dus ook een win-win situatie toen ik terecht kon bij de HALLO om mijn geleerde skills ook in de praktijk toe te passen. Een bijbaantje dat mij tot nu toe ook op de meest uiteenlopende plekken heeft gebracht.

Wat het vak echter niet zo positief maakt zijn de aanslagen die afgelopen maand gepleegd zijn op verschillende redacties. Namelijk op de Telegraaf, de Panorama en de krantenredactie in Anapolis in Amerika. Daarnaast roept Donald Trump dat journalisten niet te vertrouwen zijn en blijken journalisten veel te worden bedreigd naar aanleiding van hun werk. De keuze om journalistiek te gaan studeren leek ineens niet meer zo leuk en vanzelfsprekend. Je zou me bijna voor gek verklaren dat ik deze richting op ben gegaan. Nee, mijn vak is misschien niet het meest veilige beroep met het beste imago maar naar mijn mening daarom juist zo belangrijk. Voor nu blijf ik veilig bij de HALLO werken en schrijf ik over regionale onderwerpen. Want of het nu landelijk, regionaal of lokaal is, mooie verhalen die heb je overal. Ook hier valt er altijd wel iets te beleven.

Lieke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie