'Een nog breder publiek bereiken'

12-4-2018 door: Redactie
Jongerensoos OJC Niks in Horst valt sinds zondag 1 april onder een nieuwe stichting. Na een doorstart gaat de soos met dezelfde groep vrijwilligers, hetzelfde doel en volop nieuwe ideeën verder. De overgang naar de nieuwe stichting werd afgetrapt met onder andere een kilosale en een benefietconcert op zaterdag 7 april.
maskTop
'Een nog breder publiek bereiken'
maskBottom

OJC Niks viel eerst onder Stichting Mixxbeheer. “Maar met de vorige stichting ging het op financieel gebied niet goed. Het kon eigenlijk niet op die manier verder”, vertelt Robbert Hesen van OJC Niks. “Afgelopen september zijn we daarom met een clubje oude en huidige vrijwilligers bij elkaar gaan zitten. We vonden dat we het op moesten pakken, omdat het zonde zou zijn als het soosleven in Horst ten onder gaat.”

De groep vrijwilligers besloot tot een transitie naar een nieuwe stichting, Stichting OJC Niks. Vanaf januari startte een transitieperiode en op zondag 1 april viel de soos officieel onder de nieuwe stichting. Elle van Lier van OJC Niks: “Dat betekende dat we weer vooraan begonnen, dus ook met 0 euro op onze bankrekening.” De twee hebben er echter wel vertrouwen in dat het goed komt. “De feestjes die we in de transitie-periode hebben georganiseerd, zijn heel goed verlopen en ook de kilosale is goed bezocht”, vertelt Elle.

De kilosale in OJC Niks werd gehouden om geld in te zamelen na de doorstart. “We hebben ontzettend veel kleding, tassen, schoenen en accessoires verzameld”, legt Elle uit. “En die hebben we tijdens de sale per kilo verkocht.” Ook vond er die avond een benefietavond plaats. Robbert: “Er traden drie huis-dj’s op, maar ook uit andere sozen uit Horst aan de Maas, Walhalla uit Sevenum, Canix uit Lottum en Knor uit Meterik, waren er dj’s.” Hij voegt toe: “Dat vind ik mooi om te zien, dat de sozen zich onderling ook hard maken voor elkaar. Op het moment dat het nodig is, worden we geholpen.”

Dat OJC Niks nu onder een nieuwe stichting valt, brengt, naast een feestelijke aftrap, wat veranderingen met zich mee. Robbert: “Zo werken Ewout Wiedemeijer en Hans Huijs niet langer bij ons. Ewout was jongerenwerker en beheerder van Stichting Mixxbeheer. Hans was assistent-beheerder. Afgelopen weekend hebben we voor hen een mooi afscheidsfeest gehouden als bedankje voor heel veel mooie jaren.” Het vertrek van Ewout en Hans betekent ook meer taken voor de vrijwilligers. Elle: “We moeten nu bijvoorbeeld zelf inkopen doen.” Dat is niet het enige dat verandert. “Onze oude, zwarte munt is sinds 31 maart niet meer geldig. We zijn overgegaan op gele munten. De prijs is wel hetzelfde gebleven.” Naast deze veranderingen zit het nieuwe stichtingsbestuur vol ideeën over de toekomst van OJC Niks. “Natuurlijk blijft ons doel hetzelfde: we willen dingen organiseren voor alle jongeren uit Horst en omstreken. Iedereen is welkom bij ons. De oude feestjes zoals Nikspack blijven ook gewoon bestaan. Wel willen we onze activiteiten wat uitbreiden: niet meer alleen feestjes, maar ook dingen als workshops, theater of vaker zo’n kilosale. Daarmee hopen we ook een nog breder publiek te trekken.” Elle: “En laten we ook zien dat we van alle markten thuis zijn.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie