Een nieuwe lente en een nieuw geluid

8-3-2018 door: Redactie
De verkiezingen komen eraan. Je merkt het. Posters, advertenties, filmpjes, face book, debatten. Alle partijen zetten hun beste beentje voor. Maar praatjes vullen geen gaatjes. Naast de gevestigde orde CDA, Essentie, PvdA en SP zien we de VVD en de nieuwe frisse combinatie van D66 + Groen Links. Er valt wat te kiezen. De tijd is rijp voor een nieuw en ander geluid.

In Horst aan de Maas is het best goed leven en wonen. Maar we staan op een tweesprong. Gaan we door op huidige weg of stellen we eindelijk écht onze gezondheid voorop: minder dieren, minder mest, meer natuur, minder blokkendozen en geen verrommeling van het landschap. We hebben grote zorgen over de intensieve veehouderij en de gevolgen voor onze gezondheid en leefbaarheid. Om maar niet te spreken over de mestfraude en de te bouwen mestfabriek. Ongebreidelde ruimte voor de agrarische ondernemers betekent nog meer dieren. D66+Groen Links zegt duidelijk nee: wij kiezen voor gezondheid en duurzaamheid.

Een ander duidelijk verschilpunt is het zwembad. CDA, PvdA en Essentie willen een nieuw bad maar durfden dat niet te beslissen voor de verkiezingen. D66 + Groen Links vindt dat de 12 miljoen euro die een nieuw zwembad extra kost beter gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor onze accommodaties en gemeenschapshuizen. En voor wonen. Er valt dus iets te kiezen. Tip: vul voor meer verschilpunten de stemwijzer in.

En stemt u op een persoon omdat die volgens u veel doet voor de gemeenschap besef dan wel dat u daarmee ook op het programma van die partij stemt.

Jos Gubbels,

D66+GroenLinks Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie