'Een kippenclubhuis met glijbaan en trampoline'

19-4-2018 door: Redactie
Een make-over van de speeltuin, een crossbaan en een camping met bloemenweide in het bos. Dit zijn enkele ideeën die leerlingen van de Tienrayse Mariaschool hebben bedacht in het kader van het project Kinderdorpspanel. Woensdag 11 april presenteerden ze hun dromen aan het publiek.
maskTop
'Een kippenclubhuis met glijbaan en trampoline'
maskBottom

Het Kinderdorpspanel is een initiatief van de basisschool in samenwerking met het Dorpsoverleg Tienray en wordt ondersteund door Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). Door middel van een aantal workshops werden de kinderen uitgedaagd na te denken over de toekomst van hun dorp. “De ‘grote’ mensen bedenken altijd allemaal plannen voor jullie”, zegt docent Ted Lenssen tijdens de presentatie voor de kinderen, “maar wat vinden jullie nu zelf van Tienray? Jullie zijn de toekomst, dus willen we graag weten welke plannen jullie hebben.”

De ruim vijftig leerlingen die meegedaan hebben aan het project, zijn verdeeld in tien groepen. Eén voor één vertellen de teams deze middag over hun dromen. Het blijkt dat vooral een uitdagende speelplek hoog op het verlanglijstje staat bij de kinderen. Zo is er het idee voor een kippenclubhuis: een ‘chillhuis’ compleet met glijbaan en trampoline waar iedereen mag spelen. Want de speeltuin zoals die er nu is in het dorp, is maar saai. Een andere groep ziet graag bij de school een skatebaan en voetbalveld. En wat te denken van een klimparcours in het bos, stelt een groepje jongens al rappend voor. Een ander groepje wil graag dat de doorgaande weg in Tienray een 30-kilometerzone wordt en ondersteunt dit met een zelfgemaakte vlag.

Wat het dorpsoverleg betreft blijft het niet alleen bij dromen, maar gaan er ook concrete projecten uitkomen. “We gaan nu bekijken welke plannen echt haalbaar zijn”, legt voorzitter Linda Schevers uit. “De ideeën die steun krijgen vanuit het dorp, kunnen we vervolgens ondersteunen met prioriteitsgelden. Het is superleuk om te zien welke energie er bij de kinderen naar boven komt, als het gaat om hun Tienray. In het begin hebben we ze nog wel een beetje bij moeten sturen, sommigen kwamen zelfs met het plan voor een achtbaan en dierentuin. Je ziet in de uiteindelijke presentaties dat met name de speeltuin, maar ook de verkeersveiligheid in het dorp hen heel erg raakt. En dat is extra actueel, nu provincie Limburg mogelijk de N554 (Spoorstraat) aan gemeente Horst aan de Maas wil overdragen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie