Dorpsraad America pleit voor zebrapaden

21-6-2018 door: Redactie
De dorpsraad van America maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in de Nusseleinstraat en de Pastoor Jeukenstraat. Zij heeft nu, na overleg met de inwoners, een aantal verbeterpunten bij gemeente Horst aan de Maas aangegeven. Zo wordt er onder andere gepleit voor een zebrapad op de Nusseleinstraat.
maskTop
Dorpsraad America pleit voor zebrapaden
maskBottom

Eén van de zaken die de dorpsraad van America wil aanpakken is de te hoge snelheid van auto’s die door het dorp rijden. “Eén van de ideeën die we aan de gemeente voorgelegd hebben, is het verhogen van de drempels in het dorp”, vertelt Marco Hesp van de dorpsraad van America. “De afgelopen jaren zijn de drempels wat gezakt, waardoor auto’s er nu eigenlijk te makkelijk en te hard overheen kunnen rijden.” Een bijkomend voordeel van verhoogde verkeersdrempels, is dat het minder aantrekkelijk wordt voor vrachtwagens om door het dorp te rijden. Ook dat is een probleem dat volgens de dorpsraad veel onveilige situaties oplevert. “Aan de grote bedrijven in de buurt hebben we al gevraagd of deze hun vrachtwagens een andere route willen laten rijden. We hopen dat verhoogde drempels mee zullen helpen aan het verminderen van het aantal vrachtwagens dat door het dorp rijdt.”
Een tweede maatregel waarover gesproken wordt met de gemeente, is een zebrapad op de Nusseleinstraat, waar klanten van de Dagwinkel oversteken. “Ook dat is een gevaarlijke plek. Aan de overkant van de Dagwinkel liggen parkeerplaatsen, dus daar steken veel mensen over. Een zebrapad zou voor voetgangers al meer veiligheid bieden en is volgens de gemeente ook technisch vrij makkelijk te realiseren.”
Of het zebrapad en de verhoogde drempels er ook daadwerkelijk komen, is nog niet bekend. Daarvoor moet er vanuit de gemeente nog een akkoord gegeven worden op de plannen die zijn geopperd. “Mocht de gemeente besluiten om deze maatregelen door te voeren, dan zullen ze ook kijken of er bij de basisschool mogelijkheid is tot het aanleggen van een zebrapad.” Wat de Americanen volgens Hesp zelf al kunnen doen aan het vergroten van de verkeersveiligheid, is zich gewoon netjes aan de snelheid houden. “We rijden gewoon met zijn allen te hard. Dat is gevaarlijk, maar zou makkelijk verholpen kunnen worden als iedereen zijn rijgedrag een beetje aanpast. Daarnaast rijden er ook soms mensen diagonaal over de parkeerplaatsen bij de Pastoor Jeukenstraat, ook dat is rijgedrag dat niet nodig en zelfs gevaarlijk is.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie