Dorpsraad Tienray wordt dorpsoverleg Tienray

11-12-2014 door: Redactie
Dorpsoverleg Tienray organiseerde op maandag 1 december in het parochiehuis van Tienray een dorpsavond. Tijdens deze bijeenkomst werd de nieuwe aanpak van het dorpsoverleg gepresenteerd en verder toegelicht. In totaal waren er 65 dorpsgenoten aanwezig.

Aangezien er de laatste jaren weinig animo meer was voor de dorpsraad, heeft de voormalige dorpsraad besloten verder te gaan met een nieuwe naam en een nieuwe aanpak. De nieuwe naam is dorpsoverleg Tienray. Melissa Voorn legt namens het dorpsoverleg uit: “De naam zegt het eigenlijk al: dorpsoverleg. We willen mensen betrekken bij de nieuwe plannen voor Tienray. Mensen mogen vrijblijvend meedenken.”

De avond begon met een uitleg van de transformatie van dorpsraad naar dorpsoverleg. Inwoners van Tienray krijgen voortaan drie tot vier keer per jaar een uitnodiging om naar een dorpsavond te komen.

Op deze dorpsavonden wordt besproken wat er bij de dorpsgenoten leeft en wat zij graag veranderd zien. Door middel van werkgroepen kan iedereen dan zijn of haar steentje bijdragen.

De dorpsavonden worden georganiseerd door bestuursleden van de voormalige dorpsraad. Op de eerste dorpsavond werd door de dorpsgenoten in gespreksrondes gesproken over de accommodaties, de kermis, het verkeer, het nieuwe initiatief dorpsoverleg en het beste idee van Tienray. Bij dat laatste onderwerp mochten inwoners zelf met ideeën voor het dorp komen.

Het beste idee van Tienray wordt begin 2015 gekozen. Voor de realisatie van het beste idee heeft de voormalige dorpsraad 1.000 euro vrijgemaakt.
“Het is belangrijk dat we vaker horen wat er speelt onder de mensen. Met de nieuwe aanpak komen er ook werkgroepen. Zo kunnen mensen die niet veel tijd hebben, toch een kortdurend project aanpakken. Jong en oud mogen meedoen. Ons motto is niet voor niets: Tienray, dat zijn wij samen”, stelt Voorn.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie