Dominique Janssen Europees kampioen

30-7-2014 door: Redactie
Dominique Janssen (19) uit Horst is zondag 27 juli in Noorwegen Europees kampioen voetbal geworden met Oranje Onder 19. De 1-0 voorsprong in de finale op Spanje was voldoende voor de felbegeerde beker.

Dominique geeft aan dat haar team slechts één doel heeft gehad gedurende het EK. “En dat was om Europees kampioen te worden. In het begin van het EK had ik nogal veel aan mijn hoofd, dus daar heb ik wel even moeite mee gehad. Uiteindelijk heb ik alles van me af kunnen zetten en heb ik met volle teugen van deze mooie ervaring kunnen genieten. Ik heb geprobeerd mijn verantwoordelijkheden te nemen en het team een beetje op sleeptouw te nemen”, vertelt Dominique. Een overwinning op Spanje sloot ze dan ook niet uit. “We hadden er zeker vertrouwen in dat we ook de finale tegen Spanje konden winnen. En dat hebben we gedaan”, aldus de zelfverzekerde voetbalster. Op het moment dat het laatste fluitsignaal in de finale klonk, realiseerde Dominique zich nog niet helemaal dat ze het EK had gewonnen. “Ik voelde ongeloof. Ik kon niet beseffen dat ik mezelf Europees kampioen mocht noemen. Het hele team en de staf ontploften. We werden helemaal gek. Dat was echt supermooi om mee te maken”, aldus Dominique. “Na de wedstrijd hebben we een erehaag gevormd voor de Spanjaarden. Vervolgens mochten we zelf richting het bordes om met trots de beker in de lucht te houden. Daarna hebben we natuurlijk nog een feestje op het veld gevierd en de meegereisde fans bedankt.”

Momenteel speelt Dominique in de Duitse Bundesliga voor SGS Essen. Afgelopen seizoen speelde ze voor het eerst met de vrouwen. “In het verleden heb ik weleens gezegd dat ik het EK graag zou winnen. Natuurlijk wil ik nu nog meer finales spelen én winnen. Dat is waar je het allemaal voor doet, waar je zo hard voor traint en waar je zoveel voor laat”, besluit Janssen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie