D'n TurftreiŽr voor Maria Donkers-Cox

5-2-2015 door: Redactie
Carnavalsvereniging de TurftreiŽrs uit America reikt vrijdag 6 februari, tijdens de eerste zittingsavond, de Orde van Verdinste, dín TurftreiŽr, uit aan Maria Donkers-Cox. Zij ontvangt deze onderscheiding voor haar jarenlange grote inzet bij De Zonnebloem en haar bestuurswerk bij de Vrouwenbeweging.
maskTop
D'n TurftreiŽr voor Maria Donkers-Cox
maskBottom

Vanaf 2001 is Maria Donkers-Cox actief in het bestuur van de Vrouwenbeweging. Zij organiseert daarvoor, samen met de andere bestuursleden, diverse activiteiten die telkens worden voorzien van een toepasselijk gedicht. Ook in dorpsblad van America staat regelmatig één van haar gedichten. In 2001 werd ze vrijwilligster bij de Zonnebloem. In 2003 nam Maria het stokje over van Bep Brugmans en werd coördinator van America. Ieder jaar worden zo’n tien activiteiten gepland. Als coördinator is zij actief bij de organisatie van deze uitstapjes.

Sinds 2005 is Maria secretaresse van de Zonnebloem, afdeling Horst. Samen met het bestuur maakt ze het jaarprogramma en regelt ze de activiteiten. En ondanks haar drukke werkzaamheden thuis, voor de Zonnebloem en Vrouwenbeweging, heeft Maria ook nog tijd gevonden om een periode in het kerkbestuur te zitten van 2001 tot 2006. Hoewel ze het werken bij de Zonnebloem met heel veel plezier gedaan heeft, heeft ze toch besloten om in februari te stoppen. Reden voor carnavalsvereniging de Turftreiërs om haar nu bij dit naderende afscheid de Orde van Verdinste te verlenen. (Foto: Foto ID Horst)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie