Directeur Reindonk ontslagen

7-12-2016 door: Redactie
Pieter Janssen, directeur van Omroep Reindonk, is dinsdag 6 december ontslagen. In diverse media werd vorige week het functioneren van Janssen ter discussie gesteld en de omroep concludeert na onderzoek dat een groot deel van de beschuldigingen klopt.
maskTop
Directeur Reindonk ontslagen
maskBottom

In de media werd Janssen beschuldigd van het vervalsen van loonstroken voor een medewerkster, onbevoegd handelen en het achterhouden van rekeningen. Het bestuur van de omroep stelde vervolgens een onderzoek in naar de verdenkingen en beschuldigingen. Uit dat onderzoek bleek dat het beeld dat in de media werd geschetst, voor een belangrijk deel juist is, stelt de omroep. Het bestuur heeft vastgesteld dat er inderdaad onbevoegd en achter de rug van het bestuur om een arbeidsovereenkomst is gesloten. Ook heeft de directeur informatie verzwegen en facturen achtergehouden, waardoor deze onbetaald bleven.

Janssen heeft altijd veel vertrouwen gekregen van het bestuur. “Niet in de laatste plaats omdat het buitengewoon goed ging met de omroep”, aldus het bestuur. “We stellen ons naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek wel de vraag of we hem niet te veel vertrouwen hebben gegeven.” De komende maanden gaat zij de procedures nog eens goed tegen het licht houden en kijken waar deze mogelijk aangescherpt kunnen worden.

Ook de bestuursfunctie van Janssen bij OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) is beëindigd. Omroep Reindonk gaat op zoek naar een nieuwe directeur, daarvoor wordt binnenkort de sollicitatieprocedure gestart.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie