Dierenkliniek op het Citaverde geopend

9-11-2017 door: Redactie
Op het Citaverde College in Horst werd zondag 5 november tijdens de open dag van het mbo een contract getekend tussen dierenartsenpraktijk Horst en het Citaverde College. Het contract betrof de samenwerking tussen de twee partijen, waarbij op het Citaverde College een dependance van de dierenartsenpraktijk van Horst wordt geopend.
maskTop
Dierenkliniek op het Citaverde geopend
maskBottom

Citaverde-docenten Anoeska Heinemans en Lian Versteden zijn initiatiefnemers van het project. Heinemans, die voorheen zowel als docent op het Citaverde als dierenarts bij de dierenartsenpraktijk in Horst werkte, kwam met het idee. “Door omstandigheden kon ik het draaien van zowel dag- als nachtdiensten niet meer combineren. Ik wilde echter naast het lesgeven ook nog heel graag in de praktijk blijven werken en zo kwam ik eigenlijk bij mijn ideale baan terecht: een praktijk op school met de leerlingen als assistenten”, legt Heinemans uit. Na bijna een jaar van voorbereiding is de praktijk nu ook werkelijkheid geworden. Versteden: “Echt mooi dat het er nu staat. Zo sluit de opleiding tot dierenartsassistente heel mooi aan op het bedrijfsleven.”

De leerlingen van de opleiding mbo niveau 4 dierenartsassistent, gaan in de kliniek op het Citaverde als echte dierenartsassistenten meedraaien. Ze werken achter de balie en gaan mee de spreekkamer en de behandelkamer in. Heinemans zal als dierenarts dan naast het behandelen van de dieren, ook uitleg geven. Heinemans: “Daarom zal het soms wat langer duren, maar het is dan ook tegen een gereduceerd tarief.” Robin Holle van de dierenartsenpraktijk van Horst was vanaf het begin al enthousiast over de samenwerking met het Citaverde. “Mooi dat we hier aan kunnen bijdragen. Het is eigenlijk een verlengde van wat we al doen met stagiaires, maar nog veel uitgebreider. De stagiaires die we in de kliniek hebben, kijken alleen mee. Hier op het Citaverde moeten ze het ook doen.”

De leerlingen zijn erg enthousiast over het initiatief. “Toen we vorig jaar aankondigden dat dit er ging komen, waren er al laatstejaars die grapten dat ze expres wilden zakken om dit nog mee te maken”, zegt Heinemans lachend. Ook leerling Merel van Asseldonk is blij met de praktijk op school. “Vrijdag hebben we al even proefgedraaid, en daar is eigenlijk iedereen al heel positief over.” Ze voegt toe: “Het is echt een fijne praktijk, hier kun je veel meer leren dan op stage, omdat je niet alleen meekijkt, maar ook echt bezig bent.” Afgelopen maandag was de praktijk, die de naam ‘Dierenkliniek Horst dep. Citaverde’ heeft gekregen, voor het eerst officieel geopend. Drie ochtenden in de week kunnen mensen met hun kleine huisdieren terecht op het Citaverde College.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie