'Deze editie is voor echte wandelaars'

1-9-2014 door: Redactie
De Stassie Loeëp werd op zondag 31 augustus voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting KnopenLopen. Meer dan 350 wandelaars verkenden op deze nazomerdag de wandelpaden van gemeente Horst aan de Maas. “Geen culinaire wandeltocht dit jaar, maar een lange wandeling van 20 kilometer”, aldus de stichting.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Vanaf stationskiosk Staatsie 1866 bij station Horst-Sevenum vertrekken de wandelaars in de ochtend met de trein naar Blerick. Daar aangekomen start de 20 kilometer lange wandeling terug naar station Horst-Sevenum. De wandeling voert dit jaar langs het kazerneterrein in Blerick, over het Floriadeterrrein en via landelijk gebied terug naar Sevenum.

Frans Kunnen van Stichting KnopenLopen vertelt: “Deze wandeling wordt sinds 2010 georganiseerd. In dat jaar werd gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen als Wandelgemeente van Nederland 2010. Vanaf dat jaar hebben we geprobeerd om die titel in ere te houden.” Mart Vervoort, ook van Stichting KnopenLopen, voegt toe: “Dit jaar hebben we wel het een en ander aangepast. Eerdere jaren was het een culinaire wandeltocht van ongeveer 12 kilometer. Dit jaar wilden we een ander publiek aantrekken, namelijk de echte wandelaars. Met een wandeling van 20 kilometer doen er dit jaar bijvoorbeeld minder families met kinderen mee.”

De Stassie Loeëp heeft een aantal rustplaatsen. Een daarvan is op het Floriadeterrein. Hier krijgen de wandelaars drinken en een broodje en kunnen ze even uitrusten. Rond het water hebben zich verschillende groepjes verspreid die genieten van hun welverdiende pauze.

Ook de vriendinnen Monique, Karin, Nicole, Gea en moeder Truus uit Horst en Grubbenvorst hebben de rustplek bereikt. “De wandeling is goed te doen”, vinden zij. “Twintig kilometer is een fijne afstand, dan heb je ook echt het idee dat je iets hebt gedaan.” Het mooiste gedeelte van het pad is volgens hen het stuk natuur achter Boekend. “Door de bossen loop je toch het fijnste. Dan heb je ook wat om te zien.” Volgend jaar zijn de vriendinnen weer van de partij. “Deze wandeling is zeker voor herhaling vatbaar”, besluiten ze. Even later gaan ze weer verder. Op naar de volgende rustplek, zorgboerderij De Naobere in Sevenum.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie