Dertigste editie menwedstrijden

28-4-2014 door: Redactie
Zo'n zevenhonderd paarden en 240 deelnemers uit elf landen kwamen bijeen op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 april op het ruiterterrein in Horst voor de menwedstrijden, het grootste menevenement ter wereld.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Dit jaar worden de menwedstrijden voor de dertigste keer georganiseerd. Naast de wedstrijden bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Er waren demonstraties zoals ganzendrijven en hondendressuur. Ook werd er een roofvogelshow gegeven, stond er een springkussen en was er voldoende ander vermaak voor de kleinsten. Op zondag was er een oldtimershow. Deze werd volgens Jan van Schaik, voorzitter van Stichting Menwedstrijden Horst aan de Maas, goed ontvangen.

Van Schaik kijkt zondagmiddag terug op het evenement. ”We hebben een meer dan uitstekende editie gehad. We zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het weer, het terrein en de vrijwilligers. Dit is allemaal probleemloos verlopen. De vrijwilligers hebben zich goed ingezet. Ze hadden er zin in en dat is mooi. Er zijn ook geen ongelukken gebeurd. Helaas is er wel een paard overleden aan een hartstilstand. Dat is gewoon vreselijk. We hadden een paardenambulance bij de hand, maar de dierenarts kon niets meer doen. Buiten dat incident klopte alles.”

Irene Veurink (38) uit Horst bezocht samen met haar kinderen het paardenevenement: “Het is erg leuk hier en de kinderen hebben zich ook goed vermaakt vanmiddag. We hebben net gekeken bij de tweespan. We stonden precies op de juiste plek, waar je dus nat wordt. Het is gewoon spectaculair om te zien wat de menners allemaal kunnen. Je ziet dat ze het met passie doen. Iedereen aan de zijlijn gaat er helemaal in op.”

Ook Bets Joosten (82) uit Horst bezocht zondagmiddag de menwedstrijden met haar man Jan. Ze vertelt: “Ik vind het erg gezellig hier. Wij hebben zelf ook vier paarden, we zijn er helemaal gek op. Het zijn zo’n mooie dieren. Als er ergens paarden zijn, dan zijn wij er ook.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie