Dendron College kleurt paars

7-12-2017 door: Redactie
Om te laten zien dat het Dendron College in Horst homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender jongeren steunt, organiseert de school op vrijdag 8 december ‘Paarse Vrijdag’. Op deze dag worden de docenten en leerlingen gestimuleerd om de kleur paars te dragen. Deze dag werd vorig jaar ook al georganiseerd op het Dendron, maar de organisatie verwacht dit jaar meer aandacht en betrokkenheid hiervoor.

Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door GSA-netwerk. Dit staat voor Gender and Sexuality Alliance. Deze organisatie heeft verschillende activiteiten op de planning staan voor het Dendron College. Een aantal voorbeelden van deze activiteiten: een selfie-hoek, cupcake verkoop en een ‘kom-uit-de-kast-kast’. Daarnaast zijn alle toiletten op deze vrijdag genderneutraal.

De verwachting is dat er dit jaar meer aandacht en betrokkenheid is voor Paarse Vrijdag op het Dendron. Dit komt volgens een medewerker door de hoeveelheid aandacht die er voor is vanuit de school. In de lessen wordt er deze week aandacht besteed aan Paarse Vrijdag en in het gebouw zijn posters verspreid.

Paarse Vrijdag werd in 2010 voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. GSA-netwerk heeft deze dag in het leven geroepen omdat uit onderzoek is gebleken dat de helft van de scholen niet veilig genoeg is om uit de kast te komen. Daarnaast is het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren vijf keer hoger dan bij heterojongeren. Een medewerker van het Dendron College geeft aan niet te merken dat de school niet veilig genoeg is. Bij deze medewerker is er zelfs een geval bekend waar het zeer positief is uitgepakt, maar ze geeft wel aan dat de leerlingen erg kwetsbaar zijn. Om deze reden heeft het Dendron College de Paarse Vrijdag in het leven geroepen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie