Zilveren Schoolkantine Schaal voor Dendron College

8-6-2017 door: Redactie
Het Dendron College uit Horst heeft onlangs de zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee toont het Dendron College aan dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Om een Zilveren Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moet de kantine groente en fruit aanbieden en moet minstens 60 procent van het aanbod uit ‘betere keuzes’ bestaan. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten.

Het Dendron College geeft aan het belangrijk te vinden om een gezonde school te zijn en dit zichtbaar door te voeren in het beleid. In de kantine zijn de gezondere producten bijvoorbeeld makkelijk te vinden. Verder is er in de school een watertap te vinden en is er begin dit schooljaar gekozen voor een nieuwe cateraar, waarbij gezond en lekker eten hoog in het vaandel staat. Wiel de Kleijne, hoofd facilitaire dienst LVO Noord: “We vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en een gezonde en verantwoorde school te zijn. Op de zilveren schaal zijn we natuurlijk heel trots, maar uiteindelijk gaan we natuurlijk voor goud.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie