Sevenumse wint voorrondes debatwedstrijd

8-3-2018 door: Redactie
Gohar Pogosian (17) uit Sevenum won namens het Dendron College op het onderdeel V-Rede in de provinciale voorrondes van de debatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Deze vond donderdag 1 maart plaats in het Gouvernementsgebouw in Maastricht.

Gohar won op het wedstrijdonderdeel V-Rede, een speechwedstrijd waarin leerlingen in maximaal 150 seconden de kans kregen hun visie op de toekomst te geven. In haar rede confronteerde ze de andere deelnemers met het bestaan van discriminatie. Dit deed ze aan de hand van veel persoonlijke voorbeelden en overtuigingskracht. Ze werd door de jury geprezen om haar meeslepende vertelstijl waarmee ze wist te overtuigen van het belang van gelijke kansen.

Winnaar als team in de debatwedstrijd is BC de Broekhin uit Roermond, die hiermee door is naar de achtste finale. Het onderdeel V-Rede is een individueel onderdeel waarvoor per school zich één of twee leerlingen kunnen opgeven. Gohar ziet het als één grote overwinning voor de school. “Ik ben heel blij met de overwinning. We hadden namelijk met het Dendron College als team op het onderdeel V-Rede verloren, dus ik zag de kansen voor mezelf als vrij klein. Toen ik dit onderdeel won, kon ik het ook niet geloven eigenlijk”, geeft ze aan.

Met deze overwinning is ze door naar de landelijke ronde op 24 maart in Hilversum, waarbij ze het mag op nemen tegen de winnaars van de overige elf provincies. “Van hieruit gaan er zes door naar een coachingsronde, van waar uiteindelijk er drie overblijven die naar de tv-finale gaan’, vertelt Gohar. Hiervoor mag ze dezelfde speech gebruiken. “Ik mag de speech een beetje aanpassen en ik heb wat tips gekregen van juryleden en oud-winnaars. Het is nu vooral een kwestie van goed voorbereiden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie