Dendron College 'superschool'

25-1-2018 door: Redactie
Dendron College in Horst is onlangs door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot ‘superschool’ Het is een predicaat dat ze verdienen volgens het blad door op zowel vmbo, havo als vwo de kwalificatie ‘super’ te krijgen.

Elsevier weekblad presenteerde donderdag 18 januari een lijst van in totaal 41 ‘superscholen’, die allen als beste uit het onderzoek komen. Het betreft een lijst die samengesteld wordt voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte middelbare school voor hun kinderen. In het samenstellen werken ze met gegevens van de onderwijsinspectie. Hierin worden de scholen beoordeeld op vier onderdelen. Als eerste de onderwijspositie: op welk niveau is de leerling uitgekomen in de derde klas vergeleken met het advies van de basisschool. Voor het tweede onderdeel wordt er gekeken naar het aantal kinderen dat in de eerste twee klassen blijft zitten. Als derde telt het aandeel leerlingen dat zonder zittenblijven het examen haalt. Het gemiddelde cijfer voor het centraal examen is het laatste criterium.

Het label ‘superschool’ wordt toegekend als op drie van deze vier criteria een ‘super’ gehaald wordt zonder verdere onvoldoendes. Hierbij kennen ze vier eindkwalificaties toe: super, goed, voldoende en onvoldoende. Het Dendron scoorde dus bij iedere leerrichting ‘super’, maar werd alleen overtroffen door het Gomarus College uit Leeuwarden. Deze instelling wist met de gemengde theoretische leerweg in het vmbo op alle vier criteria ‘super’ te scoren.

Teamleider van het vmbo Gérard Bruijsten laat weten trots te zijn op deze prestatie, maar dat het zeker niet alleen te danken is aan de instelling zelf. “Dendron College is niet alleen de school, maar ook de ouders, docenten en leerlingen die met veel passie en korte communicatielijnen samenwerken. De docenten werken met veel degelijkheid en zijn taakgericht. We zijn er redelijk streng op dat de lessen op tijd beginnen en telefoons en andere afleidingen worden bij de ingang van de lokalen in zakken opgevangen. We bieden de leerlingen een duidelijke structuur waardoor ze weten waar ze aan toe zijn.”

Locatiedirecteur Zwanetta Por geeft aan dat het moeilijk te zeggen is wat het Dendron onderscheidt van de rest. “Als het één specifiek iets is, zou iedere school het kunnen worden. We zorgen dat de leerlingen kunnen groeien en bloeien op iedere mogelijke manier. We hebben aan ondersteuning veel in huis.” Bruijsten voegt hier aan toe dat de school er ook alles aan doet om de kinderen zowel aan de onderkant als aan de bovenkant te blijven stimuleren. Extra ondersteuning voor de lagere niveaus, en extra lessen voor de hogere niveaus. “Daarnaast bieden we een omgeving voor iedere leerling om zijn of haar talenten te kunnen ontwikkelen op maat, met bijvoorbeeld een kunstklas en een sportklas, maar ook DendronTV of een musicalgroep.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie