Dagelijkse check luchtkwaliteit Noord-Limburg

1-9-2016 door: Redactie
Vereniging Behoud de Parel heeft op haar website een pagina geopend waarop dagelijks de luchtkwaliteit in Noord-Limburg wordt bijgehouden. De vereniging maakt hierbij gebruik van gegevens van het RIVM, provincie Limburg en provincie Nordrhein Westfalen.

Naast de dagelijkse luchtkwaliteit laat de pagina grafieken over langere periodes en informatie over fijnstof zien. De vereniging heeft de pagina opgezet, omdat voortgangsreportages van gemeente Horst aan de Maas over de fijnstofsituatie in de gemeente naar hun mening onduidelijk en onvolledig zijn en omdat er, volgens de provincie Limburg, iets mis lijkt te zijn met de metingen. “De fijnstofniveaus zijn structureel lager dan voorgaande jaren. Uit de gegevens die wij publiceren, blijkt onder andere dat onderhoud plaatsvindt aan het meetstation Hoogheide,juist nu het fijnstofniveau meestal hoog is. Het meetpunt Hoogheide is speciaal door de gemeente geplaatst nabij het LOG Witveld om de fijnstofniveaus te kunnen meten in relatie tot bedrijven als het Nieuw Gemengd Bedrijf, dat naar verwachting veel fijnstof gaat uitstoten”, aldus de belangenvereniging.

Op de websitepagina wordt onder andere gebruik gemaakt van de zogenaamde Luchtkwaliteitsindex (LKI) van het RIVM. Deze LKI geeft antwoord op de vraag hoe het staat met de schadelijke emissies en de gevolgen daarvan voor de gezondheid.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie