Hitteplan

2-8-2018 door: Redactie
Het zal niemand ontgaan zijn dat het de afgelopen weken warm is. Ontzettend warm. Ik ben vast niet de enige die amper kan functioneren in deze hitte. Constant zweet ik me kapot en bij de kleinste inspanning die ik lever moet ik weer een kwartier bijkomen bij de ventilator.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van zon en warmte. Lekker in de zon op een terrasje zitten en genieten van een koud biertje. Maar dat gaat amper meer in deze hitte. Als je een kwartier in de zon loopt, verbrand je al. Dat is toch niet normaal en toch hoor ik niemand­ over de echte oorzaak van deze hittegolf praten. Dit is duidelijk een gevolg van de opwarming van de aarde. Over een aantal jaar wordt dit soort hitte de nieuwe standaard. Dat zou betekenen dat boeren elke zomer een probleem hebben met hun land en elke zomer bijna niet rondkomen door de hitte. Langzaam maar zeker zal het steeds warmer worden totdat we er niks meer aan kunnen doen.

Dus ja, nu lijkt het een hittegolf en is iedereen bezig met koel blijven, maar misschien moet iedereen ook iets meer zijn best gaan doen voor het milieu. Een paar opties zijn: korter douchen, minder auto’s op de weg en minder lampen in huis. Ik snap dat het heel verleidelijk is om een lange koude douche te pakken met dit weer, maar denk aan de komende generaties. Die zijn straks 24/7 koud aan het douchen om ook nog maar een beetje te kunnen functioneren en daardoor moeten hun kinderen weer 24/7 in een ijsbad liggen en dan die kinderen weer in een diepvries wonen, enzovoort. Jullie snappen mijn punt denk ik wel. Op dit moment lijkt de hitte ons grootste probleem, maar er zit zoveel meer achter.

Liefs,
Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie