Underdog

7-6-2018 door: Redactie
David en Goliath, wie kent ze niet? Het bijbelse duo staat al jaren symbool voor de kleine man die het opneemt tegen de grote man, alias De Reus. Goliath denkt op voorhand de winnende partij te zijn, maar wordt toch door David gedood met een steen tegen het voorhoofd. Hoewel David vastberaden is te zeggen dat hij hem aanviel met het geloof in de heilige Jehova.

Wie tussen de regels door leest, ziet dat de moraal van het verhaal is dat grootte niets wil zeggen. Sommige beweren dat het gaat om wat je er mee doet, sommige beweren ‘It’s about the motion of the ocean’. Of om lekker op z’n Engels door te gaan en Mark Twain aan te halen: “It’s not the size of the dog in the fight, it’s the size of the fight in the dog.” Sterker nog, kleine hondjes lijken vaker over meer vechtlust te beschikken dan grote honden, ook wel bekend als de ‘underdog’.

Een soortgelijke situatie speelt zich momenteel in Horst af. Nee, geen vechtende honden of dobberende bootjes, maar één man die moedig weerstand blijft bieden aan de overweldigers. Hij is het ergens niet mee eens en is van mening dat er verandering moet komen. Tot de tanden toe bewapent hij zich met voorbeelden, waarna de reus in dit gevalhet veelal afwimpelt. Het is zijn intentie niet om te doden of iets te beëindigen, maar om verandering in gang te zetten.

Voorbeelden als argumenten worden als stenen gegooid, maar niets lijkt te raken. Desondanks blijft hij zich inzetten, hij gelooft. Hij laat zich niet kennen, geeft niet toe, bijt zich stevig vast in de materie als een jack russel terriër en laat niet los. Zijn boot is onzinkbaar, niet afhankelijk van wind en gedreven door eigen wilskracht. David versus Goliath, wie wint de tweede ronde?

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie