Beetje heimwee

5-10-2017 door: Redactie
Zoals de meeste van jullie wel weten, woon ik in Utrecht. Ik zal geen hele column hierover gaan schrijven. Mijn ervaringen zijn bijna hetzelfde als die van mijn collega Anke, dus verwijs ik jullie door naar haar column van vorige week.

Eigenlijk wil ik het er over hebben dat, alhoewel Utrecht mooi en leuk is, ik toch nog heel graag op vrijdagmiddag in de trein stap richting Lottum. Begrijp me niet verkeerd, inmiddels hou ik echt van Utrecht. De stad is mooi, de mensen zijn vriendelijk en de hele sfeer klopt gewoon. Toch maakt mijn hart een sprongetje als ik in de trein richting Venlo zit en ik dialect hoor.

Niks gaat boven Limburg en ik weet hoe cliché dat is, maar ik meen het wel. Soms mis ik het dat ik niemand ken die over straat loopt. In mijn klas sta ik ook wel een beetje bekend als dat meisje uit het Zuiden. Hier heb ik totaal geen probleem mee, want ik ben ook een meisje uit het Zuiden. Stiekem kijk ik er ook naar uit als ik met mijn ouders kan bellen of Anke kan zien. Dit betekent dat ik dialect kan praten en niks mis ik meer dan dialect. Mijn moeder zegt altijd dat ze iets pas echt meent als ze dialect praat en zo voelt het voor mij ook. Ik kan een hele liefdesverklaring in het Nederlands doen, zodra ik het in het dialect zeg, meen ik het pas echt.

Dit gevoel dat ik nu heb tegenover Utrecht trekt vast nog wel bij. Utrecht moet ik ook niet vergelijken met Lottum, want dat kan Utrecht nooit winnen. Een ding weet ik wel zeker, mijn hart zal altijd een sprongetje blijven maken zodra ik in de trein naar Venlo stap.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie