Citaverde krijgt predicaat Excellente school vmbo

10-2-2014 door: Redactie
Het Citaverde College in Horst heeft voor het tweede jaar op rij het predicaat Excellente school vmbo mogen ontvangen. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bracht het onderscheidende college op 10 februari een bezoek om het bordje Excellente school vmbo 2013 eigenhandig op te hangen.
maskTop
Citaverde krijgt predicaat Excellente school vmbo
maskBottom

Alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen zich aanmelden voor het predicaat Excellente school. Een onafhankelijke jury bekijkt welke resultaten de school boekt en hoe het schoolklimaat eruit ziet. Staatssecretaris Dekker: “Het Citaverde heeft een mooi rapport voor het tweede jaar bereikt. Het moeilijkste is om dit hoge niveau vast te houden. De school heeft laten zien de durf en moed te hebben zich ook in 2013 op te geven. Ze hadden immers wat te verliezen. Het is mooi dat het de mensen zo motiveert. Vaak hoor je dat het alleen gaat over de dingen die niet goed gaan, maar kijk eens naar deze school. Er gebeuren fantastische dingen in het vmbo.”

De directie van het Citaverde geeft aan erg trots te zijn op het mooie resultaat. “Het ging ons niet om het bordje, maar dat is natuurlijk mooi meegenomen. Het is een instrument om verder mee te groeien. We onderscheiden ons in veiligheid en het feit dat we het talent uit leerlingen halen. Het vmbo mag ook weleens in een goed daglicht gezet worden. Dat laten we zien,” aldus de directie. Gaan ze ook voor het predicaat Excellente school vmbo 2014? “We hebben een grote muur, dus we kunnen nog een aantal jaar vooruit.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie