Citaverde College: vier keer excellent

18-1-2016 door: Redactie
Het Citaverde College in Horst heeft voor de vierde keer op rij het predicaat Excellente School gekregen voor de afdeling vmbo. Dat werd bekendgemaakt op maandag 18 januari. In totaal kregen 130 scholen het predicaat uitgereikt voor het jaar 2015.

Een onafhankelijke jury heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend. De afgelopen drie jaar werd het traject excellente scholen georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Sinds dit jaar is de Inspectie van het Onderwijs eindverantwoordelijk. Nieuw is ook dat de predicaten niet één, maar drie jaar geldig blijven.

Volgens de jury is het geïntegreerde vmbo-mbo een voorbeeld voor andere scholen. “De school realiseert een zeer effectieve en soepele overgang voor de leerlingen van vmbo naar mbo.” Ook stelt de jury dat het Citaverde College zich voortdurend blijft ontwikkelen, mede dankzij het energieke en ambitieuze team van docenten en medewerkers.
Ook het groene onderwijs en de ondernemende vorm van onderwijs worden geprijsd in het juryrapport. “Het Citaverde College maakt optimaal gebruik van de voordelen van het groen onderwijs. Ook kunnen leerlingen direct vanaf de eerste klassen al kiezen om ondernemend te zijn. Deze aanpak maakt dat de school een sterke aantrekkingskracht heeft”, aldus de jury.

Adjunct directeur Marlies Scheres is blij met het predicaat. “We zijn heel trots. Voor ons betekent ‘excellent’ niet het beste zijn, maar het beste uit jezelf halen. Het laat toch zien dat de weg die wij gekozen hebben, het geloven in samenwerken en verbinden van praktijk en theorie, een goede weg is”, reageert zij. “Het rapport is dit jaar nog meer lovend dan de voorgaande drie jaren. We worden geprezen omdat we niet alleen kennis doorgeven aan onze leerlingen, maar hen ook echt voorbereiden op hun toekomstige carrière.” De komende jaren wil de school zich nog meer in gaan zetten voor maatwerk, onder andere door samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld bedrijven of andere scholen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie