Celstraf voor mishandeling café Horst

23-2-2017 door: Redactie
De man die in december 2015 in een café in Horst een andere cafébezoeker in zijn gezicht sloeg met een bierglas is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Dat oordeelde de rechtbank in Roermond op maandag 20 februari.

De cafébezoeker raakte op 27 december 2015 zwaargewond toen hij door een andere man in zijn gezicht werd geslagen met een bierglas. Het slachtoffer probeerde in het drukke café de dader met zijn ellenboog aan de kant te duwen, omdat hij te dicht bij hem kwam staan. Hierdoor draaide de dader zich om en sloeg het slachtoffer met het glas in zijn gezicht. Het slachtoffer heeft meerdere operaties moeten ondergaan om zijn gezicht en aangezichtszenuw te herstellen en heeft een litteken en blijvende beperking van zijn gezichtsspieren overgehouden aan het incident.

De dader betoogde dat hij het slachtoffer niet expres met het glas heeft geslagen. Hij zou gehandeld hebben uit reflex, omdat hij dacht dat hij zelf werd aangevallen, en was zich niet bewust van het glas in zijn hand. De rechtbank kon zich niet vinden in deze verklaring, omdat de dader verklaarde dat hij voor het incident een biertje aan het drinken was bij de bar. Het is slecht denkbaar dat iemand zich niet bewust is van het glas in zijn hand als hij een biertje staat te drinken, oordeelde de rechtbank in Roermond. Deze is daarom van mening dat er opzet in het spel was en dat er sprake is van zware mishandeling.

De rechtbank legt de dader daarom een gevangenisstraf op van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een ­schadevergoeding van ruim 21.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie