Carnavalswagen midden op de dag gestolen

30-11-2017 door: Redactie
Op klaarlichte dag een carnavalswagen stelen. Dat lijkt een lastige opgave, maar is precies wat een vriendengroep uit Baarlo op woensdag 22 november overkwam. Hun wagen stond in Sevenum klaar om dezelfde dag nog verkocht te worden, maar werd een paar uur eerder meegenomen. De oplegger dook een aantal dagen later op bij een ijzerboer, al was er niets meer van over.
maskTop
Carnavalswagen midden op de dag gestolen
maskBottom

Omdat de jongens, allemaal 24 of 25 jaar, besloten hadden niet meer mee te doen met de carnavalsoptochten, hadden ze de wagen te koop gezet. Voor 500 euro was hij op te halen. “We hebben de wagen verschillende jaren gebruikt bij optochten in de regio, maar nu hadden we besloten er mee te stoppen”, vertelt Rob Peeters, lid van de vriendengroep. “We hebben er behoorlijk wat geld en manuren in gestopt. Met het geld dat de wagen zou opbrengen, zouden we nog een barbecue hebben kunnen organiseren als mooie afsluiter. Dat gaat niet meer.”

‘Help!! Getuigen gezocht!!’, zo luidde de noodkreet van de vriendengroep uit Baarlo op Facebook. Een paar uur daarvoor waren de jongens erachter gekomen dat iemand hun carnavalswagen, die gestald stond in Sevenum, ongevraagd had meegenomen. Het voertuig stond op een beschutte plek op de grond van een bekende van iemand van de groep. “Hij stond achterom bij een oud huis. Hij viel alleen op als je wist dat die daar stond. Die woensdag zouden er mensen komen kijken om de wagen te kopen”, vertelt Rob. “Toen iemand van onze groep ging kijken naar hoe hij er nog bijstond, bleek de wagen weg te zijn.” De dief is behoorlijk brutaal geweest, vertelt Rob. “Die is gewoon midden op de dag naar de wagen gekomen, heeft die op zijn gemak aangekoppeld en is er toen mee weggereden.
Er zijn zelfs mensen die het gezien hebben, maar hen is niks opgevallen omdat ze dachten dat het iemand van ons was. De dief heeft behoorlijk wat lef gehad.”

De oproep op Facebook leverde een redelijk beeld van de richting waar de wagen naartoe is gebracht op. Toch wist de groep niets zeker, totdat Rob op maandag 28 november een berichtje kreeg van een ijzerboer. “Die vertelde dat hij een paar dagen eerder de wielen van een dergelijke wagen had geknipt en de rest door de pers had geduwd”, vertelt Rob. “Daarna zag hij ons bericht pas. Gelukkig wist hij precies wie hem had afgeleverd. Met de naam zijn we naar de politie gegaan en die gaan er nu verder achteraan.”

Rob heeft nog niet aan de ijzerboer gevraagd wat de wagen opgeleverd heeft voor de dief, maar hij verwacht niet dat het heel veel was. “We gaan proberen nog wat geld terug te krijgen via de dief, maar geen idee wat we kunnen verwachten.” De vrienden-groep is blij dat de wagen toch een soort van terecht is. “De manier waarop is jammer, maar hij zou toch weggaan. We zijn wel blij dat er nog oplettende mensen zijn die ons geholpen hebben de wagen te achterhalen.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie