Reuring in de tent

3-5-2018 door: Redactie
Aankomend weekend is het Horster kermis en eindelijk staan er niet één, maar zelfs twee feesttenten. Na jaren van een teruglopend bezoekersaantal zie ik het met vertrouwen tegemoet dat de Horster kermis nieuw leven in is geblazen.

Met enige schaamte zag ik hoe andere dorpen het wel voor elkaar kregen om een echte kermistent neer te zetten. Want bij een kermis, daar hoort een feesttent bij. Dorpen die dit onder andere voor elkaar kregen zijn Broekhuizenvorst, Meterik en Kronenberg. Echter zit het bij deze dorpen net iets anders in elkaar dan bij de overige dorpen waar een kermis wordt gehouden. Deze dorpen doen namelijk alles op eigen kracht. Het opmerkelijke is dat bij hen de bezoekersaantallen en het draagvlak stijgen in het dorp. Samen krijgen zij het voor elkaar om zelf een kermis neer te zetten. Dit is iets om trots op te zijn, maar zeker ook om van te leren.

Want waarom lukt dit wel in deze kernen, hoe krijgen zij de bezoekers en het draagvlak en welke rol zou je nou als overheid moeten pakken? Is die rol er één van organiseren en inplannen van een kermis of juist het faciliteren en ondersteunen hiervan? Graag zou ik horen wat u ervan vindt. Ik ga dan ook graag met u het gesprek hierover aan. Voor nu in ieder geval een fijne kermis gewenst.

Danny van Hees,
Raadslid CDA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie