Eindstation Grubbenvorst-Greenport-Venlo

5-10-2017 door: Redactie
Voor de duidelijkheid: in- en uitstappen bij Station Grubbenvorst-Greenport-Venlo is vanaf 2021 mogelijk. Nut en noodzaak zijn al door de provincie aangegeven.

Nu het station mogelijk niet door zal gaan wordt duidelijk hoe groot het economisch belang is. MKB Limburg, SMART LCV en Ondernemend Venlo hebben keihard aangegeven dat dit station er moet komen. Het is een must voor de economische ontwikkelingen als ook voor de ontsluiting van Greenport/Brightlands Campus. Tel daar bij op dat het ook voor Grubbenvorst een kans is om eindelijk een busverbinding met (via Station Horst-Sevenum) Horst-centrum te realiseren. Kortom: alleen maar win-win situaties. De gemeenteraden en Colleges van Venlo, Venray en Horst aan de Maas zijn ook doordrongen van het belang en zetten flink druk richting provincie (en Rijksoverheid). Ook naar de vele vrijwilligers die heel veel uren hebben gestoken in het meedenken en ontwikkelen van de locatie, de omgeving et cetera past het niet het eerdere besluit terug te draaien. Dat is minachting hebben richting deze vrijwilligers voor al het gedane werk en maakt de afstand burger naar de politiek tot een onoverbrugbare kloof. Dit bij elkaar optellende hebben de provincie en Rijksoverheid feitelijk geen keuze en kan en moet het besluit niet anders zijn dan dat dit station er gaat komen.

En daarom zal ik mij namens de CDA-fractie op alle mogelijke manieren blijven inzetten om de provinciale én landelijke politiek over te halen om de komst van het station mogelijk te maken.

John Jenniskens,
CDA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie