Stichting BuitenGewoon Bereikbaar officieel

3-3-2017 door: Redactie
Stichting BuitenGewoonBereikbaar is op 24 februari officieel opgericht. De stichting gaat ervoor zorgen dat er glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van Horst aan de Maas.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas gaf in december 2016 groen licht aan BuitenGewoonBereikbaar om glasvezel te realiseren in het buitengebied van Horst aan de Maas. De stichting kan door garantstelling van de gemeente een lening van 4,5 miljoen euro afsluiten bij de Bank Nederlandse Gemeenten, om zo het glasvezelnetwerk op te zetten. Toen werd ook besloten dat BuitenGewoonBereikbaar geen coöperatie, maar een stichting zou worden. Op deze manier heeft gemeente Horst aan de Maas meer invloed op de samenstelling van het stichtingsbestuur en kan zij zo waar nodig beter ingrijpen.

Het bestuur van BuitenGewoon­Bereikbaar bestaat uit voorzitter Jeroen Achten uit Grubbenvorst, secretaris Ben Donders uit Kronenberg, penningmeester Tristan Smits uit Sevenum en bestuurslid Leon Coenders uit Grubbenvorst. Op dit moment is de stichting bezig met de aanbesteding van het aanleggen van het netwerk. Om het risico van ongeoorloofde staatssteun in verband met de garantstelling van de gemeente te voorkomen, is gekozen voor een openbare aanbesteding. “Deze procedure kost meer tijd dan niet-openbaar aanbesteden”, legt voorzitter Achten uit. “We zouden liever gisteren dan over enkele maanden willen starten, maar zorgvuldigheid is gewenst. Het gaat immers om een investering van enkele miljoenen euro’s.” BuitenGewoonBereikbaar realiseert zich dat het geduld van de deelnemers van het netwerk op de proef wordt gesteld. “Maar het belangrijkste is dat er glasvezel komt. Daar hebben we het volste vertrouwen in en daar werken we hard aan”, aldus Achten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie