Voor de twintigste keer Bokkenollen

28-9-2017 door: Redactie
In Griendtsveen vindt op zaterdag 7 oktober voor de twintigste keer het WK Bokkenollen plaats. Op deze dag, die jaarlijks wordt georganiseerd, strijden 120 teams om de titel ‘Wereldkampioen Bokkenollen 2017’.
maskTop
Voor de twintigste keer Bokkenollen
maskBottom

Bokkenollen wordt gespeeld in teams. De teams bestaan uit twee lopers en één coach. Tijdens de wedstrijd leggen ze een hindernisparcours af met een dienblad met daarop vier glazen en één flesje Bockbier. Ieder jaar is het parcours anders samengesteld. Hiervoor rouleren oude en nieuwe hindernissen om het parcours vernieuwend te houden. “Zo blijft het toch een verrassing voor de deelnemers hoe het er precies uit gaat zien. Dit jaar hebben we ook een aantal nieuwe hindernissen”, aldus Lorin van Asseldonk van de organisatie. “Een daarvan staat bijvoorbeeld in het teken van het 125-jarig bestaan van de handboogvereniging van Griendtsveen.” De teams moeten het parcours in een zo kort mogelijke tijd afleggen. De hoeveelheid Bockbier die mee terug gebracht wordt is mede bepalend in de strijd voor de eerste prijs.

“Het evenement wordt volledig gedragen door vrijwilligers en verenigingen uit het dorp”, vertelt Van Asseldonk. “Op die manier is het ook goed voor de harmonie: het verbindt mensen in het dorp.” Dit jaar wordt het evenement voor de twintigste keer georganiseerd. In het jubileumjaar voert de organisatie ook enkele vernieuwingen door. Bezoekers kunnen deelnemen aan een Bockbierproeverij, waar vijf verschillende Bockbieren te proeven zijn. “Mensen kunnen daar een stempelkaart kopen, en als ze alle vijf de bieren hebben geproefd, krijgen ze ons jubileumglas”, legt Van Asseldonk uit. Daarnaast is er extra aandacht voor uitstraling. Ook is het assortiment van de horeca uitgebreid.

Naast de reguliere competitie is er op zaterdag ook een aparte competitie voor teams bestaande uit drie dames. Op zondag 8 oktober vindt daarnaast vanaf 12.00 uur het wereldkampioenschap Limonollen plaats, waarbij de dienbladen met frisdrank gevuld zijn. Deze variant voor de aspirant-
Bokkenollers is voor de leeftijdsklassen 4 tot en met 6, 7 tot en met 9, 10 tot en met 12 en 13 tot en met 15 jaar.

Het WK Bokkenollen wordt op zaterdag om 11.45 uur officieel geopend en om 12.00 uur zal het eerste team starten. Het evenement wordt ’s middags opgeluisterd door muziek van een dweilorkest uit de regio. Om 20.00 uur is de prijsuitreiking en aansluitend is er een feest in de tent op het kanaal met de band Black Cadillac en DJ De Leeuw. Op zondag begint om 12.00 uur het Limonollen. “Dit jaar hebben we voor het eerst op zondag ook wat entertainment, ook speciaal voor de jubileumeditie. De jeugdband The Golden Monkeys zal optreden.” De prijsuitreiking van het WK Limonollen is om 18.00 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie