Bij de buren is het gras groener

9-8-2018 door: Redactie
Het mooie van vakantie is voor mij het reizen (ook in mijn vorige baan veel zakelijk gedaan) en met mensen uit andere culturen en landen praten. Nu ik alweer 4 jaar in de politiek actief ben, krijgen gesprekken en het kijken naar de omgeving vaak een andere lading. Waar je vroeger vaak niet verder nadacht over uitspraken, statements en uitzicht doe ik dat nu wel.

U wilt voorbeelden? Dat kan. Twee jaar met pensioen maar weer aan het werk omdat de regels zijn veranderd. Je krijgt hier maar twee maanden uitkering en dan helemaal niets meer. Scheve stoeptegels? Als er al liggen dan standaard schots en scheef. Fietspaden? Waar zijn die voor nodig? Groen bijhouden? Wie zou dat moeten betalen? Zoab wegdek? Duh, ben blij dat er asfalt ligt zeg. Wat wil ik hier eigenlijk mee zeggen? Simpel: te vaak beseffen we niet hoe goed we het hier hebben en wat er allemaal voor ons wordt gedaan. Dat eerste is niets mis mee, maar dat tweede is voor mij te vanzelfsprekend geworden. We kunnen en mogen niet alles op het bordje van de overheid schuiven, maar zullen ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen.

Groenonderhoud in bijvoorbeeld woonwijken zou er daar zo maar een van kunnen zijn en dan blijft ook ons gras groen. Als we dat gewoon samen doen moet dat toch te regelen zijn zou ik zeggen. En jaja, ik weet: het kan altijd beter.

John Jenniskens,
CDA Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie