PROMS-concert Grubbenvorst

1-10-2009 door: Redactie
Het is alweer voor de 31ste keer dat het jaarlijkse PROMS-concert in Grubbenvorst wordt georganiseerd. Zondag 11 oktober is ­Koninklijke Zangvereniging Venlona onder leiding van Wim Schepers met Marianne Maessen-Scherjon aan de vleugel te gast in ­de O.L. Vrouw Tenhemelopneming in Grubbenvorst.

Uitzonderlijk deze keer is de medewerking van twee solisten met een grote naam: de Zuid-­Limburgse bariton John Bröcheler en de regionale coryfee Nard Reijnders.

John Bröcheler geniet bekendheid over de hele wereld door zijn optredens in alle grote opera­huizen: New York, Milaan, Londen, kort geleden nog in Hong Kong. Hij zong samen met wereldsterren als Grace Bumbry en Joan ­Sutherland.
De dirigent van Venlona, Wim Schepers, zelf ook pianist met liedbegeleiding als specialisme, treedt regelmatig samen met John Bröcheler op. Daarbij schuwen zij niet om begane paden te ­verlaten en vernieuwende ­uitvoeringsvormen toe te passen.

De tweede solist, Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst, past perfect in dat concept. Reijnders heeft ervaring en verdiensten op alle terreinen van de muziek. Onlangs ontving hij daarvoor een Koninklijke onderscheiding. Hij componeert en arrangeert, maar is vooral bekend geworden als musicus in het combo van Herman van Veen. Daarnaast is Nard Reijnders dé organisator van Klassiek op Locatie. Binnen deze veelzijdigheid zal in dit PROMS-concert vooral de uitvoerende musicus over het voetlicht komen.

Koor en solisten zullen in diverse wisselende samenstellingen hun muziek ten gehore brengen. De dirigent heeft voor het thema van dit concert inspiratie gezocht bij de asperges waar Grubbenvorst bekend om is. “De asperge groeit in geborgenheid, het witte goud, wiens schoonheid waard is ontdekt te worden,” aldus Wim Schepers.

Het 31ste PROMS-concert kent een aantrekkelijk programma met een verrassende presentatie.
“De asperge groeit in geborgenheid, het witte goud, wiens schoonheid waard is ontdekt te worden”

De aanvang is om 12.15 uur; de kerk is open vanaf 11.30 uur. Traditioneel is de toegang gratis, dankzij de hoofdsponsor Rabobank Maashorst en steun van de gemeente Horst aan de Maas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie