15 vragen aan Hidde Maes

Iedere week beantwoordt een jongere de 15 vragen. Deze week is dat Hidde Maes (14).

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Een reis naar Nieuw-Zeeland lijkt mij erg leuk. Het wordt dan een vakantie met activiteiten en een luxe hotel. Het liefst zou ik dit met mijn gezin doen, omdat ik weet dat zij dit ook leuk zouden vinden.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Minder vaak dingen vergeten. En ook wiskunde zou ik graag leren. Het boeit me nu eigenlijk niets.

Wat deed je als kind het liefst?
Afspreken met vrienden vond ik altijd super, omdat ik dan iets te doen had en me niet ging vervelen (en dat deed ik nogal snel). Het lijkt me wel leuk om dat nog eens op die manier te doen, maar niet voor een langere periode.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Toen mijn hond overleed, was ik erg emotioneel. Ik weet nog dat ik het al een week lang wist en dat ik elke avond huilend in bed lag. Natuurlijk was dit verschrikkelijk, maar het gebeurt nu eenmaal en je leert er ook van.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Van mijn leraar in groep 7. Het ging erover dat ik achter zijn rug om iets had verteld waar hij achter was gekomen. Hij heeft het er toen met mij over gehad en zei dat het 'gewoon vertellen' vaak voor veel minder problemen zorgt. Ook al is het niet fijn voor iemand.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Naar welke school ik zou gaan. Ik voetbal bij VVV en dan moet je naar een bepaalde school, maar ik vond dat destijds erg lastig omdat ik dacht dat ik dan mijn vrienden zou kwijtraken. Zij hebben mij gezegd dat het niet zou gebeuren en ik gewoon mijn droom moest volgen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De teamfoto’s voor VVV. Ik sta er met mijn team en trainers op. De foto werd gemaakt in het stadion dus dat was erg gaaf. Ik heb de foto niet echt met anderen gedeeld, maar hij is wel online gezet door anderen.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik heb Tim leren kennen op de basisschool in groep 1. Hij is belangrijk voor mij, omdat hij mij kent en helpt met dingen. Hij is ook goed voor mijn humeur, want we lachen veel. Om de grootste onzin vaak. Ook rijden we wel eens motor. Dat blijft leuk door de adrenaline die je erdoor voelt.

Heb je een verborgen talent?
Ik kan goed voetballen en wil hier ook mijn baan van maken en er dus geld mee verdienen. Het wordt hard werken om deze droom waar te maken.

Heb je een bijbaantje?
Op dit moment niet. Het is namelijk erg moeilijk te combineren met mijn sport.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Naar een voetbalwedstrijd of uitgaan met vrienden. In mijn ideale weekend speel ik eerst een leuke en goede voetbalwedstrijd, daarna kijk ik voetbal of Formule 1, ga ik 's avonds uit met vrienden en op zondag chill ik op de bank.

Wie is je grote voorbeeld?
Frenkie de Jong. Ik kies hem, omdat het hem is gelukt profvoetballer te worden en dat wil ik natuurlijk ook.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Waarschijnlijk dat ik wielrennen leuk vind. Zowel om naar te kijken als om het zelf te doen.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
De Grijze Jager. Dat ben ik gaan lezen voor school en ik vond het echt een erg leuk boek, omdat er veel actie in zit. Normaal houd ik helemaal niet van lezen, maar dit was echt een uitzondering.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Het lijkt me gaaf om eens in de schoenen van Max Verstappen te staan, omdat ik erg van Formule 1 houd en zelf ook een keer mee zou willen rijden. Alles eraan lijkt me leuk. De fans, media en natuurlijk het racen zelf.

Tekst: Tim Arts