Lintje voor Lei Cox uit Hegelsom

De heer Lei Cox uit Hegelsom heeft woensdagavond 21 september op manege Wieneshof een lintje gekregen uit handen van burgemeester Ryan Palmen. Hij ontving dit lintje vanwege zijn vrijwilligerswerk in met name de paardensector.

De heer Cox was van 1970 tot 2018 als vrijwilliger verbonden aan Ruiterclub Wittenhorst, onder meer als secretaris, jurylid dressuur paarden en pony’s en 34 jaar als bestuurslid. Sinds de heer Cox in 2013 zijn tuindersbedrijf beëindigde, is hij bestuurslid van Stichting Manege Wieneshof en wekelijks vele uren te vinden bij de accommodatie, waar hij samen met een collega zorgt draagt voor het onderhoud en op orde houden van de manege en het buitenterrein. Daarnaast was de heer Cox van 1983 tot 2001 bestuurslid van eerst Tuinbouwvereniging Hegelsom, later de gefuseerde Tuinbouwdienstencoöperatie Horst e.o. U.A.

De heer Cox wordt omschreven als een betrokken en wijs bestuurder. Trouw en vooral ook heel nuchter en duidelijk. Hij is daarnaast graag bereid de handen uit de mouwen te steken bij het opknappen van allerlei klusjes.

De heer Lei Cox werd voor bovengenoemde verdiensten benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen tijdens de najaarsledenvergadering van Ruiterclub Wittenhorst.