15 vragen aan Pieta Timmermans

Naam: Pieta Timmermans Leeftijd: 13 jaar Woonplaats: Meerlo School: Dendron College

Wie kent jou het beste?
Mijn familie kent mij het beste denk ik, maar het allerbeste denk ik toch wel mijn ouders. Zodra mijn ouders een vraag aan mij stellen, kunnen ze het antwoord al zelf invullen. Zij weten dan wat ik ga zeggen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Ik was tijdens de musical van groep 8 het meest zenuwachtig, want ik vond het erg spannend. Ik had een dubbelrol in de musical ‘Sabotage op het spoor’. Ik was best vaak op het podium. Vooral omdat ik een dubbelrol had, vond ik de musical wel leuk. Het ging uiteindelijk allemaal goed.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik ken haar al heel lang, vanaf de peuterspeelzaal. We zitten nog steeds bij elkaar in de klas. Volgend schooljaar zitten we niet meer bij elkaar in de klas. Eerst deden we beiden basis/kader, maar nu gaan we allebei een ander niveau doen. We houden echter wel contact.

Heb je een bijnaam?
Ja, ik heb meerdere bijnamen zoals Pietje, Piet, Pietabroodje en Pietakaas. Ik word heel vaak ‘Pietakaas’ genoemd. Ik vind mijn bijnamen wel prima, maar ik snap niet zo goed hoe ze op de bijnaam ‘Pietakaas’ zijn gekomen, want het is niet zo logisch.

Waar ben je verslaafd aan?
Mijn ouders zeggen wel eens dat ik verslaafd ben aan mijn telefoon, want ik zit er als het kan de hele dag op. Ze hebben dus eigenlijk wel een beetje gelijk. Ik zit op mijn telefoon het meest op TikTok, Snapchat en Instagram.

Welke emoticon gebruik je het meest?
Het roze hartje met sterretjes. Ik gebruik deze emoticon vaak als ik onder een TikTok reageer van een vriendin.

Hond of kat?
Ik vind honden leuker, want daar kan je mee wandelen en knuffelen (met een kat kan je ook knuffelen). Daarnaast weet ik dat ik honden leuker vind, omdat mijn vriendinnen ook honden hebben en die vind ik gewoon leuk. Later wil ik ook een hond. Het liefst een teckel, want dat lijkt me een leuk ras.

Als je een dier zou zijn wat zou je dan zijn?
Een vogel denk ik, want het lijkt me wel vet om overal heen te vliegen waar je maar wilt. Ik zou dan een papegaai willen zijn, want die hebben mooie kleuren.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is chillen/afspreken met vrienden en 'snappen' met mensen. Als ik met vriendinnen ben, praten wij vooral en wij zitten ook weleens op de telefoon. Het leukste wat we met z’n allen hebben gedaan, is zwemmen en gewoon lachen. Op Snapchat sturen mijn vriendinnen en ik foto’s en filmpjes naar elkaar.

Dag of nacht?
Dag en avond, want overdag ga ik meestal afspreken met mensen en in de avond gaan we vaak met een groepje chillen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal ben ik wel op tijd, maar soms ook wel eens te laat. Als ik op school te laat kom, is dat omdat ik mij dan heb verslapen.

Heb je een bijbaantje?
Ik heb een paar weken bij Cox Aardbeien gewerkt. Hier moest ik aardbeien stekken. Ik vond dat best fijn werk. Nu heb ik geen bijbaantje meer, maar dat zou ik eigenlijk wel willen. Het zou me niet echt uitmaken wat voor bijbaantje het is, als het werk maar goed te doen is en de werkplek niet te ver weg ligt.

Wat is je droombaan?
Ik zou in het ziekenhuis willen werken, omdat ik goede dingen wil doen voor andere mensen. Zoals mensen die gewond zijn helpen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou dan wel snel willen rennen, want dan duurt het niet zolang voordat je ergens bent.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou graag nog naar wat warme landen willen reizen en mooie herinneringen maken met vrienden en familie. Landen die ik wel wil bezoeken zijn Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Tekst: Maartje Swinkels