Groep 8 schenkt zitkuil aan Megelsheim

Kinderen van groep 8 van basisschool Megelsheim laten een bijzonder cadeautje achter voor de school. Samen met handige ouders hebben de kinderen, die komend jaar allemaal naar het voortgezet onderwijs gaan, de afgelopen weken gewerkt aan de realisering van een grote zitkuil.

Dinsdagmiddag 21 juni werd de zitkuil in gebruik genomen. Dat gebeurde in bijzijn van alle 150 kinderen van Megelsheim en enkele ouders. Er werd herdenkingssteen met een grote ster onthuld. Daarin staat de tekst 'De sterren van Megelsheim groep 8' gebeiteld, met daarbij alle namen van de schoolverlatende kinderen.

Dankzij een extra gift van scholengroep Dynamiek Horst aan de Maas, krijgt de zitkuil binnenkort ook een schaduwdoek én een Wifi-punt, zodat er in de toekomst ook speciale lessen kunnen worden gegeven.

Het idee dat de kinderen van groep 8 aan het einde van het schooljaar iets moois achterlaten of iets geweldigs doen, is van meester Jules Kreutz. “Aan het begin van het schooljaar vraag ik aan de klas welk doel we dit jaar samen nastreven. Welke wensen hebben jullie”, vertelt meester Jules. De ideeën liepen daarbij nogal uiteen. Sommige kinderen wilden een ontmoeting met twee bekende Oirlose Youtubers en andere klasgenootjes wilden graag een klimrek. Maar hét idee kwam van drie jongens die ook op scouting De Meuleberg in Blitterswijck zitten: Ruben (13), Wes (12) en Teun (12). “We wilden net als bij scouting graag een zitkuil op het speelterrein”, legt Wes uit. Met behulp van handige vaders werd het plan uitgewerkt. “Via marktplaats hebben we goedkoop stenen gevonden”, vertelt Ruben. Met behulp van een shovel werd het terrein in orde gemaakt en op Hemelvaartsdag is een begin gemaakt met de realisering. “Kinderen en ouders hebben er hard voor gewerkt”, aldus Jules. “Het resultaat mag er zijn”.

Tekst en beeld: René Poels