Geplukt Lynn Claessen

Ze ziet zichzelf al helemaal opgaan als kunstenares of modeontwerper. Het woord 'normaal' staat niet in haar woordenboek. Deze week wordt Lynn Claessen (24) uit Horst geplukt.

Lynn groeide op in een gezellig gezin in Horst. Ze werd door haar ouders geadopteerd, want ze komt oorspronkelijk uit Taiwan. "Ik heb twee broertjes, Mick en Bob en we hebben het vroeger altijd gezellig gehad", zegt Lynn. "Ik kan mij nog goed de caravanvakanties herinneren. Dan reden we naar Kroatië en stopten we een paar keer onderweg vanwege de lange reis. Van deze vakanties kan ik altijd goed genieten, vooral het snorkelen." Nu Lynn zelf geld bij elkaar heeft gespaard, heeft ze onlangs een camper gekocht. "Ik ben helemaal trots op mijn aankoop. De bedoeling is dat hij deze zomer nog wordt uitgetest. Samen met mijn vriend wil ik naar Spanje trekken. Dat wordt één groot avontuur. Ook willen we met de camper naar het metalfestival Jera on Air in Ysselsteyn."

Muzikaal
Muziek loopt als een rode draad door het leven van Lynn. Ze is vrijwilliger geweest bij OJC Niks, speelt sinds haar 12e piano en zingt veel in de douche. "Een mooie stem heb ik niet", zegt ze lachend. "Maar ik kan wel goed pianospelen. Maartje Smedts heeft mij op jonge leeftijd leren piano spelen. Nog steeds ga ik graag aan de piano zitten en ik ben ook niet bang om op het station in Eindhoven of in 't Gasthoês aan het instrument te zitten." In haar vrije tijd gaat Lynn veel festivals af. "Pinkpop was mijn eerste festival toen ik 16 was", gaat Lynn verder. "Toen traden Arctic Monkeys, Editors en The Kooks op. Ook ben ik bij Lowlands geweest, dat was mijn eerste festival met overnachting. Toen ik na het festival thuiskwam, heb ik ontzettend genoten van de douche. Daarnaast ben ik ook naar Jera on Air, Zomerparkfeesten en FortaRock geweest. Op het laatste festival heb ik Slipknot gezien, dat was fantastisch."

Creabea
In Horst ging Lynn op jonge leeftijd naar Doolgaard, waarna ze het Dendron College volgde. "Ik maakte altijd braaf mijn huiswerk en deed goed mee tijdens de lessen", zegt ze. "Vooral tijdens de creatieve vakken." Lynn merkte al op jonge leeftijd dat ze creatief was. "Ik maakte veel tekeningen en dat viel tijdens mijn middelbare schoolperiode bij het Dendron ook mijn docent op. Daarom tipte ze mij op het Sint Lucas in Boxtel. Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moest ik wel eerst een portfolio presenteren. Tijdens deze presentatie was ik ontzettend zenuwachtig. Gelukkig heeft mijn docent mij daarin goed begeleid en ben ik aangenomen." In Boxtel kwam Lynn helemaal op haar plek. "Het is een fantastische school, ik voelde mij er helemaal thuis. Iedereen is lekker zichzelf."

Fuck Society
Dat is voor Lynn heel belangrijk, vertelt ze. "Ik draag geen alledaagse kleding. Ik draag alleen wat ik mooi vind en vaak is dat best apart. Mensen kijken mij dan vaak raar aan op straat, maar dat boeit mij niet." Met deze attitude wil Lynn graag iets doen. "Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen kledinglijn: Fuck Society. Het is een kledinglijn voor iedereen, ongeacht geslacht en seksuele voorkeur. Iedereen moet en mag dragen wat hij of zij wil en daar sta ik voor. Met oude kleren maak ik mijn eigen stijl, het is lekker tegendraads. Wat ik belangrijk vind is dat het honderd procent duurzaam is. Ik ben tegen 'fast fashion' en heb dus niks met winkels zoals Primark."

Perfect koppel
Haar vriend Luc heeft ze ontmoet via Instagram. Lynn zocht een goede fotograaf om haar kledinglijn te promoten en kwam via via in contact met Luc. "We hadden meteen een klik en zijn nu een maand samen. Samen zijn we onlangs nog naar Prilpop geweest, dat was geweldig. We zijn een perfect koppel, want Luc maakt foto's voor mijn merk en ik maak weer voor hem een mooie website. Zo vullen we elkaar goed aan."

Tekst: Niels van Rens