Vernielingen op schoolplein De Kroevert

De afgelopen weken zijn er meerdere vernielingen aangericht op het dorpsplein, gelegen bij basisschool De Kroevert in Kronenberg. Dat meldt politie Horst/Peel en Maas op haar Instagrampagina. Dit dorpsplein doet niet alleen dienst als schoolplein, maar ook als speelplaats voor alle kinderen uit het dorp.

In de meivakantie werden er onder andere (door kinderen gemaakte) vogelhuisjes vernield, een ruit ingeslagen en muren beklad met scheldwoorden. In nauw overleg met onder andere de school, de wijkagent en de dorpsraad zal er de de komende tijd extra toezicht plaatsvinden rondom het dorpsplein. "Daarnaast wordt de samenwerking gezocht met Synthese", zegt de politie. "Als politie zullen wij het dorpsplein de komende tijd, zowel opvallend als onopvallend, extra scherp in de gaten houden. Bij strafbare feiten zal er door de politie repressief opgetreden worden."

Controles
De politie vraagt omwonenden van het dorpsplein om overlast, vernielingen en verdachte situaties direct te melden via 0900 88 44 of 112 (bij spoed/heterdaad). Daarnaast vragen het politieteam ouders van kinderen/jeugdigen die vaker rondhangen op het dorpsplein in Kronenberg om het gesprek aan te gaan met hun kinderen over deze vernielingen. "Samen maken we van het dorpsplein weer een mooie en veilige plek om te spelen", aldus de politie. Dit is niet de eerste keer dat het schoolplein van De Kroevert te maken kreeg met vernielingen. Eind oktober 2021 liet de directie van de basisschool in een brief weten de vernielingen niet te tolereren. Ook toen voerde de politie controles uit op het schoolplein.