15 vragen aan Daynah Wennekes

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Daynah Wenneks (16) uit America.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een roadtrip willen maken, omdat ik zelf heel erg hou van reizen. Als ik ook op mijzelf woon wil ik ook verre en mooie reizen maken. En zelf wil ik graag een groot deel van de wereld gezien hebben. Daar droom ik echt van.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Verschillende muziekinstrumenten leren te bespelen en het maken van eigen muziek omdat ik zelf heel erg van muziek hou. Het maken van muziek heb ik altijd heel erg leuk gevonden en ik hou ervan om ermee bezig te zijn. Zelf lijkt het mij echt leuk om mensen te kunnen vermaken met muziek.

Wat deed je als kind het liefst?
Veel buitenspelen, bakken doe ik nu nog steeds heel graag, knutselen deed ik ook veel. Zelf hou ik ervan om lekker te knutselen of juist een projectje te hebben waar ik dan een tijdje mee bezig ben. Daar kan ik echt van genieten.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Teleporteren, want ik ben echt geen ochtendpersoon dus dat zou voor mij top zijn. Dan ben ik binnen 1 seconde waar ik moet zijn. Soms ben ik ook wel eens te laat en dan hoef ik ook niet zo te haasten.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
10 jaar want ik heb zelf niet zo’n goede jeugd gehad en zou het graag opnieuw willen beleven, maar dan niet in die situatie. Dan leef je eigenlijk nog zonder zorgen die je nu hebt.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Veel muziek maken en het leren hoe je mensen er echt leuk mee kunt vermaken en een roadtrip maken met vrienden omdat dat vaak herinneren zijn die je nooit gaat vergeten.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Korte broek met een legging was volgens mij geen trend, maar ik vind dat nu echt verschrikkelijk. En chokers, dat is een plastic ketting. Vaak waren die zwart, maar zelf snap ik niet dat ik die zo fantastisch vond, want ik vind er nu niks meer aan.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Mijn jeugd, want ik heb er niet altijd even goede herinneringen aan overgehouden. Maar ik heb er nu geen last meer van omdat ik best veel therapie heb gehad en dat heeft mij heel erg geholpen om de persoon te zijn wie ik nu ben.

Wat zou je nooit kunnen weggooien?
Belangrijke en mooie herinneringen, want die blijven je altijd bij en het is mooi om terug te kunnen kijken op mooie herinneringen. Foto’s met een belangrijke waarde ook. En muziek, want het was altijd een afleiding voor mij in donkere tijden. Gewoon even aan iets anders kunnen denken dan de situatie waar je in zit.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
‘Wat er ook gebeurt, blijf altijd lachen’, van mijn broer en ‘Blijf altijd jezelf wat er ook gebeurt’ van een oude jeugdvriendin. Ik blijf er ook nog elke dag aan denken. In wat voor situatie je ook zit, blijf altijd positief denken en twijfel nooit aan jezelf en deze adviezen hebben mij altijd goed geholpen in moeilijke situaties.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Een Marvel-film, omdat ik die films zo goed vond en het mooi gemaakt is. Ik vind het ook fantastisch om ze te kijken. Want je wordt ook in het verhaal meegesleept, dus als je nog een goede filmreeks zoekt, ga Marvel kijken. Daar krijg je geen spijt van!

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Mijn jeugdtijd, omdat ik geen goede jeugd heb gehad. Wel in een goede situatie, want die tijd die ik heb meegemaakt wil ik niet opnieuw beleven.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Geldmakermachine, want dan krijg je een machine thuis die gewoon geld maakt. Dat is toch fantastisch!

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dat dan zijn?
In Italië, want ik vind dat land geweldig eten heeft. Ik vind het zelf een leuk, maar ook rustgevend land.

Als je elk willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Tony Stark, want hij is een doorwerker en hij geeft niet snel op in situaties en dat doe ik ook.