15 vragen aan Rinske Wijnhoven

Naam: Rinske Wijnhoven Leeftijd: 13 jaar Woonplaats: Meerlo School: Citaverde College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog ooit heel graag een reis naar Afrika willen maken, want ik vind Afrika een heel mooi land. Je kunt daar ook allemaal mooie wilde dieren zien. Ik kan daar bijvoorbeeld misschien wel een wilde cheeta zien, want dat is mijn lievelingsdier.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag nog ooit Italiaans willen leren in mijn leven, omdat ik Italiaans altijd al een mooie taal vind. Ik kan dan ook heel makkelijk Italiaans praten tegen onze Italiaanse vrienden.

Wat deed je als kind het liefst?
Vroeger speelde ik graag allerlei verhaaltjes buiten. Ik speelde dan verhaaltjes over van alles en nog wat. Ik speelde vooral verhaaltjes in de achtertuin over dingen die absoluut niet konden, mijn verhalen gingen dan bijvoorbeeld over toveren en kunnen vliegen heel hoog in de lucht.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou nog een keer een wereldreis willen maken. dan zou ik heel graag willen zien hoe andere mensen in andere landen leven. Ook lijkt het me interessant om de verschillende culturen te zien en de natuur die overal anders is.

Als je in een ander land en een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Dan zou dat in Italië zijn, want ik vind Italië altijd al een heel mooi land. We gaan daar ook ieder jaar weer naar op vakantie.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is tekenen en tegelijkertijd muziek luisteren. Ook turn ik heel graag en sport ik als mijn hobby.

Heb je een bijbaantje?
Ja, Ik heb een bijbaantje. Ik breng de foldertjes rond in een wijk. Het is niet mijn droom bijbaantje.

Wat is je favoriete sociale medium?
Mijn favoriete sociale medium is Pinterest. Pinterest is mijn favoriete sociale medium, omdat je er veel leuke teken-, schilder- en knutselideeën kan vinden. Er staat ook altijd weer wat nieuws, zodat je nooit uitgekeken wordt.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Wat ik belangrijk vind aan een goede vriendschap is, dat je alles tegen elkaar kunt zeggen en ook zeker belangrijk is, is dat je altijd op elkaar kunt vertrouwen.

Hond of kat?
Dan zou ik kiezen voor een hond. Ik kies dan voor een hond, omdat ik zelf houd van honden en ik wil zelf eigenlijk ook heel graag een hond hebben. ik zou dan een husky willen, want dat vind ik de mooiste soort honden.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Het laatste boek dat ik heel erg leuk vond heet: `In de val`. Ik vind dit een heel leuk boek, omdat het gaat over het beschermen van de otter. Ik vind ook dat er geen diersoorten meer mogen uitsterven en dat de mens zich daar verantwoordelijk voor moet voelen.

Optimist, pessimist of realist?
Ik ben dan meer realistisch en optimistisch. Want als er iets is gebeurt ben ik niet degene die denkt het komt wel goed, we verzinnen wel iets. Ik denk dan meer dat je er uiteindelijk toch niks meer aan kan doen, het is nu toch al gebeurd.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Als ik een dier was zou ik denk ik een wolf zijn. Ik zou dan een wolf zijn, want wolven zijn groepsdieren en houden rekening met elkaar en zorgen voor elkaar. Zo ben ik ook wel.

Welke emoticon gebruik je het meest?
De emoticon die huilt van het lachen. Ik gebruik deze emoticon het meest, want ik ben een vrolijk meisje en lach veel. Dit maakt het appje ook leuker en het geeft meer emotie aan het appje.

Dag of nacht?
Dan kies ik voor dag. Als het dag is kun je veel doen, je kunt bijvoorbeeld met mensen praten en leuke dingen doen. Je kan ook genieten van de natuur en de dingen om je heen. Dat wordt in de nacht wel wat lastiger.