15 vragen aan Sam Huibers

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Sam Huibers (12) uit Sevenum.

Als je er voor kon kiezen om altijd een bepaalde leeftijd te zijn, welke leeftijd zou dit dan zijn?
Ik zou dan 23 willen zijn. Want dan ben je nog knap, mag je zelf autorijden en ben je oud genoeg om een eigen huis te kopen. Ik wil klaar zijn met school en werken in een dierenopvang in Frankrijk.

Als je een willekeurige fictieve persoon mocht zijn, wie zou je dan kiezen?
Ik zou Shazam willen zijn. Shazam is een jongen die in een superheld kan veranderen. Hij is dan ouder, sneller en sterker. Daarnaast heeft hij bliksemkrachten en kan hij vliegen. Hij speelt in de film Shazam van DC.

Wat zou je nooit wegdoen?
Mijn lego, omdat ik daar het meeste mee speel. Ik heb superveel lego, ik speel daar samen mee met Noah, mijn broertje. Ik heb van al mijn verjaardagsgeld de Daily Buggle gekocht. Dat is een groot flatgebouw van Marvel met heel veel mini-figuren. Ik heb er drie dagen over gedaan om deze op te bouwen.

Wie kent jou het beste?
Mijn ouders kennen me het beste, omdat zij mij hebben opgevoed. Zij zijn bijna altijd bij me. We gaan samen op vakantie en ze helpen mij met veel dingen.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Een lynx, want een lynx kan hoog springen, goed zwemmen en in bomen klimmen. De lynx is mijn lievelingsdier en ik verzamel er ook dingen van. Ik heb zelfs een echte lynxenstaart sleutelhanger.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
In voetbal natuurlijk, dan zou ik bij Ajax spelen. Dat is mijn lievelingsclub van Nederland. Mijn lievelingsspeler is Mathijs de Ligt, hij speelde eerst bij Ajax en nu bij Juventus.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Een 8,4 voor wiskunde.

Hond of kat?
Ik heb beide dieren thuis. Ik heb twee katten genaamd Snoetje en Dierenarts en één hond genaamd Bolle. Bolle hebben we pas net gekregen, want onze andere hond Zina is doodgegaan. Ze was al 13 jaar oud en ze was ziek. Ik vind honden leuker, omdat je daar meer mee kunt spelen, knuffelen en wandelen.

Wat voor reis zou je nog willen maken?
Reizen naar Sri Lanka wil ik ooit nog doen, omdat ik dat een mooi land vind en omdat mijn moeder daar vandaan komt. Daar zijn veel dieren zoals apen. Het zou het eerste tropische land zijn waar ik heen zou gaan. We zouden er eigenlijk vorig jaar heengaan, maar door corona is dat niet gelukt. Nu wachten we af totdat we wel mogen gaan.

Wat is jouw favoriete hobby?
Voetbal. Ik voetbal al sinds mijn 6e bij Wittenhorst. Ons team doet het heel goed en het is heel gezellig, omdat ik met vrienden in hetzelfde team zit.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
In het donker samen boven zijn met Jonas, mijn oudste broer, want hij doet dan hele enge dingen zoals achter je aan rennen met een horrormasker. Hij heeft een heel eng berenmasker.

Wat doe je het liefst op een vrijdag of zaterdagavond?
Lekker op de bank zitten samen met het gezin en een film kijken met chips. Het liefst kijk ik een Marvel film. Ook vind ik het leuk om met mijn vrienden iets te doen zoals logeren, gamen, chillen of tv kijken.

Heb je een verborgen talent?
Ik kan goed tekenen. Ik teken het liefste dieren. Dit weten de meeste mensen niet, omdat ik dit vooral thuis doe.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
In Frankrijk waren we in een dierentuin met lynxen. Een lynx ging tegenover het glas bij mij staan en legde zijn voorpoot tegen mijn hand aan, alsof hij een high five aan mij gaf.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Kleren passen, ik moet van mama altijd kleren passen wanneer ik ben gegroeid. Dit vind ik stom, omdat ik geen zin heb om de hele tijd kleren aan en uit te moeten doen. Vooral broeken zijn vervelend.

Tekst: Teun van Zon