Gemeente biedt sportverenigingen financiële steun

Verenigingen, stichtingen en beheerders kunnen bij de gemeente Horst aan de Maas een voucher van 500 euro aanvragen. Hiermee kan, in onderling overleg, de controle op het coronatoegangsbewijs in hun accommodatie bekostigd worden. Er is één voucher beschikbaar per accommodatie en voor de accommodaties met een gemeentelijke beheerder is geen voucher beschikbaar, omdat de gemeente besloten heeft de controle daar zelf te organiseren.

De gemeente heeft voor deze financiële steun gekozen vanwege de strengere coronamaatregelen. “Verenigingen en stichtingen worden zwaar getroffen door de aangescherpte coronamaatregelen", aldus wethouder Han Geurts. "Vooral de check op het coronatoegangsbewijs vraagt nu veel extra inzet van alle bestuurders en vrijwilligers. Daar hebben we grote waardering voor. Daarom geven we hen graag een steuntje in de rug."
Beheerders en gebruikers van een accommodatie kunnen de voucher gezamenlijk aanvragen op www.horstaandemaas.nl/ctbsteun Dat kan tot en met vrijdag 17 december. Na de aanvraag krijgt de aanvrager binnen één week bericht over het besluit en het bedrag wordt daarna meteen overgemaakt.

Organisatie controle gemeente
Het geldbedrag is niet beschikbaar voor de accommodaties die de gemeente zelf beheert, omdat de gemeente ervoor gekozen heeft daar zelf de controle op het coronatoegangsbewijs te regelen. De gebruikers van deze locaties ontvangen hierover bericht. De locaties voor wie dit geldt zijn ’t Haeren in Grubbenvorst, De Kruisweide in Sevenum, sporthal ’t Brugeind in Meerlo, sporthal de Berkel in Horst, zwembad de Berkel in Horst en MFC de Smetenhof in Lottum.