15 vragen aan Pien Kleuskens

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Pien Kleuskens (14) uit Sevenum.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Een wereldreis lijkt mij erg leuk aangezien je allemaal nieuwe culturen en mensen leert kennen. Maar ergens waar ik sowieso in mijn leven een keer heen wil gaan is Nieuw-Zeeland, omdat het mij daar erg mooi lijkt en ik heb er ook familie wonen. Ik zou er eigenlijk vorig jaar heen zijn gegaan, maar helaas ging dit door corona niet door.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik denk iets van een taal leren spreken, want het zou wel leuk zijn als ik later bijvoorbeeld op vakantie naar Italië zou gaan en dan zelf ook Italiaans kan spreken. Of een muziekinstrument leren spelen.

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind was ik vooral buiten aan het spelen met vrienden. We bouwden dan graag hutten met houten kratten en takken, dan legden we er dekens in zodat we er in konden slapen. Ook vond ik het erg leuk om te tekenen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou dan graag willen kunnen vliegen of tijd stil kunnen laten staan. Vliegen lijkt mij vooral erg leuk, maar ook handig; je kunt overal snel en makkelijk komen. Tijd stil laten staan lijkt mij ook leuk en handig, aangezien je dan alle tijd hebt om dingen af te maken voordat je ergens heen moet gaan.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik denk rond de 27, want dan heb je meestal wel je studie al klaar en mag je veel dingen doen zoals motorrijden. Je bent dan zelfstandig dus je kan zelf bepalen wat je doet.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Bungeejumpen of skydiven lijkt me heel leuk en dit staat ook al heel lang om mijn bucketlist, dus ik hoop dat ik dat ook een keertje kan doen.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Ik denk in Afrika of India. Ik vind het hele mooie landen en het lijkt me heel interessant en leuk om ook meer over de cultuur te weten te komen.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ja, maar misschien niet in dit sterrenstelsel. Want het heelal is heel erg groot dus ik denk wel dat er ergens in een sterrenstelsel aliens zijn, misschien niet in de vorm die wij verwachten, maar eerder iets zoals dieren.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Het ligt er aan waarmee: meestal als ik ga oppassen of naar een evenement ga, ben ik precies op tijd. Alleen als ik naar vrienden of school ga, gebeurt het nog wel eens dat ik te laat kom.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik doe aan oppassen. Daarnaast heb ik geen ander bijbaantje, maar ik ben wel van plan om nog ergens anders te gaan werken en dat ga ik waarschijnlijk dit jaar nog wel een keer doen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik denk met vrienden afspreken, want met vrienden is het altijd wel leuk. Doordeweeks heb ik daar meestal niet echt heel veel tijd voor, omdat ik dan pas later in de middag thuis ben.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Ik denk dat mijn slechtste eigenschap is dat ik alles uitstel tot het laatste moment en dat is niet altijd handig. Mijn beste eigenschap is denk ik dat ik best empathisch ben.

Optimist, pessimist of realist?
Realist, ik zie alles meestal niet echt van een goede of slechte kant, ik zie het gewoon zoals de situatie op dat moment is. Het heeft niet echt zin om iets als goed of slecht te zien vind ik.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Een vogel denk ik, want die kunnen vliegen, of een jachtluipaard want die vind ik heel mooi en ze zijn ook heel erg snel.

Dag of nacht?
Ik denk nacht, dan slaapt iedereen meestal dus het is rustig en dan kun je je eigen ding doen zonder dat mensen je lastig vallen. Als het niet heel bewolkt is kun je dan ook sterren kijken.

Tekst: Iris Geurts