15 vragen aan Lynn van Houtum

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is dat Lynn van Houtum (14) uit Horst.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik wil ooit nog graag een wereldreis gaan maken met mijn beste vriendinnen. Ik wil nog een keer heel graag naar Aruba of Bonaire, dat lijken me mooie landen. Daar zou ik dan graag willen gaan snorkelen en veel duiken. Het lijkt me daar heel mooi om al die gekleurde vissen en dieren onder water in het echt te zien.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou nog heel graag een keer met een luchtballon en lange vlucht willen maken. Het uitzicht vanuit de lucht lijkt me fantastisch mooi om te zien.

Wat zou je opnieuw willen beleven?
Afgelopen vakantie ben ik in Frankrijk gaan paragliden. Dat was heel gaaf. Dat zou ik zo nog een keer willen doen.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Mij lijkt het leuk om in Amerika te wonen, want je ziet altijd in films dat ze daar zo'n leuke scholen hebben, maar ik denk dat ik liever in Italiƫ of Frankrijk zou willen gaan wonen. Ik vind het allebei mooie landen en ze hebben er heel lekker eten. Als ik er nu zou wonen zou ik niet zo heel ver weg wonen van mijn vrienden en familie. Vanuit Amerika zou ik dan heel ver moeten vliegen wanneer ik dan naar Nederland wil.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Ik vind het stomste vak op school wiskunde, want ik ben er niet zo goed in en daarom vind ik het niet leuk. Ik snap er vaak niks van. Het leukste vak op school is beeldende vakken of gym, want daar mag je doen wat je wil en mag je gewoon kletsen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben meestal te laat of precies op tijd. Ik ben bijna nooit te vroeg, want ik stel eigenlijk altijd alles uit. Dat is een slechte eigenschap van mij.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?
Ik heb mijn beste vriendin op de basisschool leren kennen en we zijn nu nog steeds heel vaak bij elkaar. We spreken nu nog steeds bijna elke dag af.

Wat is je favoriete hobby?
Ik korfbal al sinds ik zes jaar ben en ik doe het nu nog steeds met veel plezier.

Wat is je droombaan?
Het lijkt me heel leuk om later iets met kinderen of dieren te doen. Bij een dierenopvangcentrum of de kinderopvang werken is echt iets voor mij.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefst spreek ik vrijdag en zaterdag af met vrienden en vriendinnen. Gezellig met de hele groep bij elkaar zitten en kletsen en lachen doe ik graag.

Hond of kat?
Ik zou eerder een hond willen dan een kat. Ik vind het allebei leuke dieren, maar ik als ik zou moeten kiezen vind ik honden leuker. Ik wil later ook heel graag een hond.

Zou je liever twee keer zo slim zijn of twee keer zo mooi?
Ik zou liever twee keer zo slim zijn, wat dan hoef ik niet meer zoveel te leren voor toetsen.

Wie kent jou het beste?
Ik denk dat of mijn beste vriendinnen mij het beste kennen of mijn moeder mij het beste kent.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Zoals ik al eerder zei zit ik op korfbal en dat vind ik heel leuk. Alleen korfbal is geen echte internationale sport. Dat zou dus dan wel jammer zijn, want dan kun je bijvoorbeeld niet meedoen aan de Olympische Spelen.

Als je een dier was, wat zou dat dan zijn?
Ik denk dat ik een leeuw zou willen zijn, omdat ik dat een heel mooi en krachtig dier vind. Ik zou ook wel een vlinder willen zijn, omdat ik dat hele mooie en schattige dieren vind. Als vlinder kun je gewoon rustig rondvliegen en hoef je niet zo veel te doen. Vlinders leven jammer genoeg niet zo lang.

Tekst: Teun van Zon